AVG Trojaans Paard Generic verwijderen [oplossing]

By | maart 17, 2013

Een veelvoorkomend probleem met de virusscanner van AVG is het feit dat bepaalde detecties zoals “Trojaans Paard Generic” of “Trojan Horse Generic” niet verwijderd kunnen worden, of dat AVG continue melding blijft geven, in dit geval is het heel goed mogelijk dat de oorzaak van dit probleem te wijten is aan geïnfecteerd systeembestanden en AVG deze niet kan desinfecteren en of vervangen voor een schoon exemplaar.

Trojaans Paard Generic“, “Trojan Horse Generic“, “Trojaans Paard Sheur” of “BackDoor.Agent” en dergelijke zijn algemene detectienamen die door AVG worden gebruikt, vandaar dat het naast de detectienaam belangrijk is om te vermelden om welke bestanden het gaat en waar deze worden gedetecteerd. Want legitieme bestanden behorende tot het besturingssysteem kunnen natuurlijk niet zomaar worden verwijderd.

Resident Shield detectie
AVG beschermt het systeem door middel van de “Resident Shield” wat de meest belangrijke component van de real-time beveiliging is, deze controleert immers alle bestanden en programma’s op uw computer op wijzigingen en aanpassingen.
Indien er door AVG bedreigingen worden gedetecteerd zullen deze vergezeld gaan met een melding, waarin informatie over het gedetecteerde object wordt getoond zoals het type infectie, de locatie en de aanbevolen acties die AVG toont.

Standaard worden in het AVG-detectievenster twee mogelijkheden weergegeven:

 • De bedreiging wordt automatisch verwijderd
 • U wordt gevraagd of u de bedreiging wilt verwijderen (optie Beschermen) of het bestand wilt bewaren (Bedreiging negeren).

Heeft u hulp nodig bij het verwijderen van de betreffende malware geef dan zo veel mogelijk informatie door over de gevonden items en plaats indien beschikbaar de logbestanden van het beveiligingspakket. Hoe u dit soort logbestanden of aanvullende informatie opvraagt in AVG leest u verder in dit artikel.

AVG Trojaans Paard Generic verwijderen

Wanneer uw computer geïnfecteerd is met een Trojaans Paard, rogueware of andere kwaadaardige software in de categorie malware, is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • trojaans paard verwijderen
 • trojan verwijderen
 • trojaans paard verwijderen avg
 • kan AVG niet verwijderen
 • verwijderen trojaans paard
 • trojaans paard generic
 • trojan horse verwijderen
 • trojan horse verwijderen gratis
 • avg melding verwijderen
 • trojan generic verwijderen