Google redirect virus verwijderen [oplossing]

By | maart 13, 2013

Een veel voorkomend probleem is het zogenaamde “Google redirect virus” waarbij de zoekresultaten zijn aangepast en u doorgestuurd wordt naar malafide en dubieuze websites. De oorzaak van dit probleem is in de meeste gevallen malware, en dan met name “Rootkits” zijn een gekend probleem hierbij. Maar ook “adware” dubieuze extensies voor browsers zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome kunnen hiervan de oorzaak zijn.
Over het algemeen worden bij dit virus de zoekopdrachten die in de browser worden ingegeven gemanipuleerd en bijvoorbeeld via Google omgeleid naar ander domein c.q. website, hierdoor komt u vaak op websites terecht met veel reclame en advertenties terecht. Het is dan ook goed mogelijk dat u op één van deze websites nog meer virussen, adware en spyware kunt binnenhalen.

Onderstaand vind u het stappenplan dat u kunt uitvoeren indien u last heeft van het “Google redirect virus” aan de hand van de verkregen logbestanden kunnen wij u op het forum verder helpen om het probleem te verhelpen.

Wat moet u zeker niet doen!

  1. Grijp niet direct naar “Systeemherstel” bij malware gerelateerde problemen, door het gebruik van systeemherstel zullen vaak alleen de laadpunten van de malware in het register worden verwijderd, de bestanden behorende tot de malware zullen dan echter nog aanwezig zijn.
  2. Gebruik nooit register-cleaners en andere software die het systeem opschonen op een geïnfecteerde computer, in de eerste plaats kunnen deze de heuristische scans beïnvloeden en daarnaast zijn er malware varianten die legitieme bestanden verplaatsen naar tijdelijke mappen. Zodra deze worden opgeruimd door de betreffende software is het lastig of zelfs onmogelijk om hiervan nog iets te herstellen.
Google Redict virus verwijderen

Google Redict

Google redirect virus verwijderen

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem omtrent het Google redirect virus wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • redirect virus verwijderen
  • google redirect virus verwijderen
  • google virus verwijderen
  • google virus
  • verwijderen google redirect virus