Jucheck.exe virus of niet?

By | maart 12, 2013

Met enige regelmaat wordt er de vraag gesteld of jucheck.exe nu een virus is aangezien deze een pop-up toont wanneer er een update beschikbaar is? In eerste instantie is Jucheck.exe geen virus. “Jucheck.exe” is namelijk een onderdeel van de Java Runtime applicatie van Sun Corporation en  vertegenwoordigt het Java update verificatie proces. Jucheck.exe draait continu op de achtergrond mee om te controleren of er updates beschikbaar zijn voor java. Wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn, zult u een berichtje krijgen voor het downloaden en installeren van de update, hiervoor krijg u dan een pop-up van Jucheck.exe.

Deze melding gaat over het algemeen vergezeld van een melding van het gebruikersaccountbeheer (User Account Control) van Windows, aangezien dit scherm verder geen informatie toont en bij Publisher Unknown vermeld ontstaat er met regelmaat enige verwarring, de betreffende gebruiker vertrouwd het niet en vermoed dat Jucheck.exe een virus is dat wil installeren.

Jucheck.exe - Java

Jucheck.exe – Java

Jucheck.exe is dus gewoon een legitiem proces mits deze natuurlijk actief en geplaatst is op de juiste locatie:  C:\Program Files\Java\jre7\bin\jucheck.exe . Wanneer Jucheck.exe op een andere locatie aanwezig is dan kan het gaan om een virus, spyware of Trojaans Paard.
Een virus of Trojaans Paard plaats zich vaak met een bijna identieke naam van legitieme bestanden om zo minder op te vallen.

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.
U kunt dit stappenplan natuurlijk ook gebruiken wanneer u gewoon uw computer wilt laten controleren, als er niet direct sprake is van een virus of malware infectie.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem omtrent het betreffende virus wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • jucheck exe
 • jucheck
 • jucheck exe melding
 • jucheck exe virus
 • jucheck exe popup
 • jucheck exe verwijderen
 • jucheck verwijderen
 • jucheck exe wat is dit