MyStartSearch verwijderen (adware verwijder instructie)

By | oktober 2, 2014

MyStartSearch (MyStartSearch.com) is een browser hijacker die geheel ongevraagd de startpagina van de gebruikte browser kaapt, hierdoor valt MyStartSearch dan ook onder de categorie potentieel ongewenste software en adware. Dit soort browser hijackers veranderen vaak niet alleen de ingestelde startpagina maar hijacken ook de snelkoppelingen van Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. MyStartSearch verwijderen is daardoor niet zo gemakkelijk als het lijkt, het opnieuw instellen van de gewenste startpagina en die van MyStartSearch verwijderen is dan ook niet voldoende als ook de snelkoppeling voorzien zijn van de URL – (MyStartSearch.com).

Hoe is mijn computer geïnfecteerd geraakt met MyStartSearch?

Het installeren van gratis software van downloadportals zoals Softonic, Cnet en andere vergelijkbare websites vormt het grootste probleem bij het geïnfecteerd raken met adware en andere potentieel ongewenste software. De gratis software dat via deze websites gedownload kan worden bevat negen van de tien keer allerlei extra ongewenste software of adware, dit komt omdat de installatiebestanden verpakt zijn in een “wrapper”.

Het komt dan ook regelmatig voor dat gebruikers na installeren van gratis software ineens opgescheept zitten met een hardnekkige browser hijacker zoals MyStartSearch, of dat er ineens allerlei plug-ins in de gebruikte browser zijn geïnstalleerd of toolbars aanwezig zijn waar je helemaal niet op zit te wachten. In de meeste situaties kan gebundelde (ongewenste) software tijdens de installatie worden uit gevinkt, maar veelal installeert dit soort potentieel ongewenste software zich geheel geruisloos op de achtergrond zodat u er niets van merkt in eerste instantie.

Hoe kan ik MyStartSearch verwijderen?

Adware en browser hijackers zoals MyStartSearch verwijderen lijkt vaak makkelijker dan het is, en de ene variant is lastiger te verwijderen dan de andere. Maak in ieder geval nooit gebruik van systeemherstel, dit is namelijk niet de juiste manier en hierdoor zullen de visuele problemen misschien opgelost zijn, maar de adware of andere ongewenste software niet of maar gedeeltelijk verwijderd zijn.


MyStartSearch verwijderen – handleiding


MyStartSearch verwijderen

MyStartSearch verwijderen (adware verwijder instructie)

Om alle aanwezige adware en potentieel ongewenste software te verwijderen is er vaak een uitgebreide controle van de computer nodig, op gespecialiseerde forums waar men HijackThis/RSIT logjes behandeld kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, allerhande schadelijke en ongewenste software.

Bij de onderstaand handleidingen leest u uitgebreid hoe je de computer kunt laten controleren en hoe een logbestand van RSIT (HijackThis) kunt plaatsen waarna u individueel hulp en ondersteuning krijgt bij MyStartSearch verwijderen en andere aanwezige ongewenste software en schadelijke software in de categorie malware.


AdwCleaner handleidingAdwCleaner – handleiding (voor gratis hulp bij het verwijderen van adware)


Browser hijackers voorkomen?

Voorkomen is natuurlijk altijd nog beter dan genezen, let daarom altijd extra op wanneer je gratis software installeert en gebruik bij voorkeur altijd de aangepaste installatie methode zodat er niet ongevraagd allerlei optionele software zal worden geïnstalleerd zoals toolbars, dubieuze browser plug-ins en software wat de browserinstellingen aanpast en een ongewenste startpagina installeert zoals MyStartSearch.com.

  1. Vermijd websites zoals Softonic, Cnet, Potalux en andere downloadportals die wrappers aanbieden.
  2. Download gratis software altijd van de website van de ontwikkelaar of fabrikant zelf.
  3. Heeft u een programma maar eenmalig nodig, kijk dan of er een portable versie beschikbaar is.
  4. Wees extra alert bij kleine installatiebestanden, een bestand van enkele honderden kB’s is vaak een wrapper.
  5. Scan bestanden die je niet direct vertrouwd bijvoorbeeld eerst op www.virustotal.com

Voor meer informatie over onder andere het voorkomen van malware en ongewenste software, maar ook voor het beveiliging van de computer kan terecht bij de onderstaande link.


ComputerforumDiscussieforum voor het beveiligen van de computer en voorkomen van malware.