Ongewenste reclame tijdens het surfen [oplossing]

By | december 5, 2013

Ongewenste reclame tijdens het surfen is vaak de oorzaak van de aanwezigheid van ongewenste software in de categorie adware of PUP’s (Potentially Unwanted Programs). Dergelijke software wat voornamelijk gebundeld is bij gratis software nestelt zich vaak ongevraagd in uw gebruikte browsers waardoor u vervolgens ongewenste reclame tijdens het surfen krijgt te zien. Voornamelijk software van download websites zoals Softonic, Brothersoft en Cnet bieden zogenaamde wrappers aan die naast de software waarnaar u wellicht op zoek was ook allerlei ander software, al dan niet ongevraagd op uw computer installeert.

Wanneer u last heeft van ongewenste reclame tijdens het surfen zoals het verschijnen van bepaalde pop-ups, redirects via de zoekmachine of bijvoorbeeld onderstreepte links in teksten waarbij er pop-ups en ongewenste reclame wordt getoond als u hier met de muis overheen gaat. Ook browser hijackers, die uw startpagina wijzigen en of een andere zoekmachine instellen in Internet Explorer, Firefox of Google Chrome kunnen voor ongewenste reclame tijdens het surfen zorgen waarbij er op deze manier gericht ongewenste reclame wordt getoond en daarbij tevens ook uw surfgedrag in kaart gebracht kan worden.

Websearch.searchisbestmy.info verwijderen

Ongewenste reclame tijdens het surfen [oplossing]

Ongewenste reclame tijdens het surfen verwijderen

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware en last heeft van ongewenste reclame tijdens het surfen, dan is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • reclame tijdens surfen