Trojan:JS/Medfos.B verwijderen

By | april 6, 2013

Trojan:JS/Medfos.B maakt gebruik van meerdere technieken voor het manipuleren en het kapen van zoekresultaten in uw gebruikte browser, voor Internet Explorer wordt er gebruik gemaakt van een module en bij Firefox wordt er een extensie geinstalleerd met een legitieme naam zoals bijvoorbeeld Mozilla safe browsing.

Het trojaanse paard “Medfos.B” wordt voornamelijk verspreid via gecompromitteerde websites, een kwaadaardige code controleert vervolgens of uw computer kwetsbaar is en bijvoorbeeld een verouderde Java versie bevat en zal dan vervolgens het systeem infecteren.

Dit trojaanse paard heeft een zogenaamd “self-defense” waarmee het zichzelf als een legitieme extensie in de browser kan nestelen. Naast Mozilla Safe Browsing, is in Firefox “Translate This 2.0” en in Google Chrome “ChromeUpdateManager 1.0” een bekende extensie die gerelateerd is aan Trojan:JS/Medfos.B.

Trojan:JS/Medfos.B verwijderen

Trojan:JS/Medfos.B

Trojan:JS/Medfos.B verwijderen

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.