Windows Security Center Service kan niet worden gestart.[oplossing]

By | maart 12, 2013

De melding Windows Security Center-service kan niet worden gestart is een veel voorkomend probleem, en deze melding gaat over het algemeen vergezeld van de melding De windows Security Center Service inschakelen (Belangrijk) die via het onderhoudscentrum van Windows wordt getoond op de taakbalk bij de system-tray. Wanneer dit probleem veroorzaakt is door een virus, spyware of malware infectie dan kan de “Security Center Service” vaak ook niet handmatig weer ingeschakeld worden, hieronder ziet u een bekende foutmeldingen.

 • Kan de Security Center service op de lokale computer niet starten. Fout 5: toegang geweigerd
 • De Windows Security Center-service is gestopt
 • Er zijn een of meer problemen op de computer gevonden. Beveiliging Windows Security Center-service (Belangrijk) De Windows Security Center- service is uitgeschakeld.
 • Kan de Security Center service op Lokale computer niet starten. Fout 1068 Afhankelijkheidsservice of -groep kan niet worden gestart.

Windows Security Center Service inschakelen Windows Vista, 7 & 8.

 1. Klik op Start en typ vervolgens in het vak Programma’s en bestanden zoeken de tekst services. Klik in de lijst Programma’s op Services.
  Windows 8: Raak de rechterkant van het scherm aan en veeg, of druk op Windows + C, en tik of klik vervolgens op de charm Zoeken.
 2. Klik op Instellingen en typ vervolgens in het vak Zoeken de tekst services. Tik of klik op Lokale services weergeven.
 3. Klik in het deelvenster met details met de rechtermuisknop op Security Center (of houd deze optie ingedrukt) en tik of klik vervolgens op Eigenschappen.
 4. klik in de vervolgkeuzelijst Opstarttype op Automatisch (vertraagd starten).
 5. klik in het gebied Status van service op Starten.
 6. klik als de service wordt opgestart op Toepassen, of klik op OK en sluit vervolgens het venster Services.
Security Center Service

Security Center Service

Windows Security Center Service kan niet worden gestart.[oplossing]

Wanneer het handmatig inschakelen van de “Security Center Service” niet mogelijk is dan zit het probleem waarschijnlijk dieper en is het heel goed mogelijk dat het probleem wordt veroorzaakt door een virus, spyware of malware infectie.

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem omtrent de Windows Security Center Service wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • windows security center
 • windows security center kan niet worden gestart
 • fout 1068 afhankelijkheidsservice of groep kan niet worden gestart
 • windows security center kan niet worden gestart windows 7
 • de windows security center-service kan niet worden gestart
 • fout 1068 afhankelijkheidsservice of groep kan niet worden gestart windows 7
 • windows security center inschakelen
 • fout 1068
 • windows security center service
 • windows security center service inschakelen