Activeris AntiMalware verwijderen

By | maart 4, 2014


Activeris Anti-Malware van (Fiorentino Media Inc) is een dubieus programma wat voornamelijk is gebundeld bij gratis software wat gedownload is van bijvoorbeeld Softonic, Cnet en Brothersoft en vergelijkbare downloadsites. Activeris AntiMalware doet zich voor als een Microsoft Gold partner, maar dit betekent echter niet dat het ook directe banden heeft met Microsoft. Meer informatie omtrent dergelijke Microsoft Gold partners leest u op Security Garden.

Zodra Activeris AntiMalware eenmaal op uw computer is geïnstalleerd zal het automatisch een scan uitvoeren en daarbij allerlei bedreigingen detecteren, echter voor het verwijderen ervan dient u Activeris AntiMalware aan te kopen. Dit gezegd hebbende is dat natuurlijk zonde van uw geld, want er bestaan immers ook gratis Anti-Malware programma’s zoals Malwarebytes Anti-Malware, Emsisoft Anti-Malware en HitmanPro waarmee u schadelijke software van uw computer kunt verwijderen.

Is Activeris AntiMalware dan betrouwbaar of niet zult u zich wellicht afvragen? Eigenlijk kan hier met Ja en Nee op geantwoord worden. In de eerste plaats wordt Activeris AntiMalware natuurlijk bij allerlei gratis software gebundeld en vaak ongemerkt geïnstalleerd om de software op een zo groot mogelijke schaal aan te bieden. En niet geheel onbelangrijk is het doel hiervan om mensen op een niet zo nette manier tot aankoop over te laten gaan. Als we dit programma nader onder de loep nemen komt het ook geheel overeen met Advanced System Protector en Winzip Malware Protector maar daar leest u later meer over.

Activeris AntiMalware

Activeris AntiMalware

Activeris AntiMalware informatie

Wanneer Activeris AntiMalware geheel ongevraagd op uw computer is geïnstalleerd raden wij zeker aan deze software weer te verwijderen, en zeker niet tot aankoop over te gaan omdat de gedetecteerde items niet verwijderd kunnen worden. Op de bovenstaande afbeelding ziet u dat er 8 bedreigingen zijn gedetecteerd, echter is deze scan uitgevoerd op een schone installatie van Windows die helemaal niet met malware is geïnfecteerd.

Zoals reeds eerder vermeld is Activeris AntiMalware qua lay-out geheel identiek aan Advanced System Protector en Winzip Malware Protector, maar dat is het niet alleen want ook de detectiegraad is geheel identiek. Om een goed beeld te geven hebben we alle drie de programma’s geïnstalleerd of hetzelfde systeem en daar een scan op laten uitvoeren, op de onderstaande twee afbeelding ziet u dat Advanced System Protector en Winzip Malware Protector niet alleen met betrekking tot de grafische user interface op elkaar lijken maar dat ook de gedetecteerde items geheel met elkaar overeen komen!

Advanced-System-Protector Winzip-Malware-Protector
 

Uit de scanresultaten van de drie verschillende programma’s en de algehele uitstraling kunnen we eenvoudig concluderen dat deze software onder allerlei verschillende namen wordt aangeboden. Echter zijn er geen enkele gedegen testresultaten bekend van deze Anti-Malware software bij testorganen zoals AV-Comparatives en AV-Test.org, alleen de bovenstaande test die met zowel Activeris Anti-Malware, Advanced System Protector en Winzip Malware Protector is uitgevoerd op een schone installatie van Windows toont al goed aan dat u deze software beter kunt vermijden en zeker niet moet aankopen om de gedetecteerde dreigingen te verwijderen.

Activeris AntiMalware verwijderen

Via het configuratiescherm van Windows bij Software of Programma’s en onderdelen kunt u Activeris Anti-Malware verwijderen. Echter doordat Activeris Anti-Malware veelal gebundeld is bij gratis software is de kans groot dat er ook nog andere adware en ongevraagd software op uw computer is geïnstalleerd. Wanneer u hulp nodig hebt bij het verwijderen dan verwijzen we u graag door naar het computerforum van PC Web Plus waar u uw vraag en of probleem kunt voorleggen aan de specialisten.

Activeris AntiMalware verwijderen

Zoekopdrachten:

  • activeris antimalware