AdwCleaner downloaden en gebruiken

By | maart 25, 2013

AdwCleaner is een zeer handige “utility” voor het verwijderen van Adware, Toolbars en Browser Hijackers in de categorie Potentially Unwanted Programs (PUP). Al deze ongewenste programma’s worden veelal gebundeld bij gratis software wat bijvoorbeeld op Softonic, CNET en andere downloadsites worden aangeboden. Dergelijke programma’s zijn voornamelijk voorzien van een zogenaamde wrapper die ongevraagd, al dan niet optioneel allerlei “third-party” applicaties zoals adware, toolbars en Browser Hijackers op het systeem mee installeren.

Zowel met de optie Scan als Clean zal AdwCleaner een logbestand genereren, hierin is te zien welke adware, toolbars en browser bijackers er op het systeem aanwezig zijn en of verwijderd zijn. In sommige gevallen kan de betreffende Adware, Toolbar of Browser Hijacker zo hardnekkig zijn dat deze na het uitvoeren van AdwCleaner nog steeds aanwezig is, wij raden u dan aan om advies te vragen op het forum van PC Web Plus. Op het forum kunt u het betreffende logbestand van AdwCleaner posten waarna u hulp & advies zult krijgen omtrent het verwijderen van de Adware, Toolbars en Browser Hijackers.

 1. Voer allereerst een scan met AdwCleaner uit volgens deze stap-voor-stap handleiding.
 2. Het logbestand kunt u vervolgens laten controleren in het AdwCleaner forum.
 3. Open een nieuw onderwerp met uw probleemomschrijving en voeg het logbestand als bijlage toe.
 4. Vaak blijven er nog allerlei restanten achter die AdwCleaner niet heeft verwijderd.
 5. Middels het logbestanden van AdwCleaner en RSIT kan uw computer geheel opgeschoond worden.
 6. Eén van de security-helpers zal vervolgens uw probleem in behandeling nemen en hulp en advies geven.

AdwCleaner downloaden en gebruiken

AdwCleaner downloaden en gebruiken

Het programma AdwCleaner kunt u downloaden van de onderstaande twee locaties. AdwCleaner hoeft u niet te installeren, het programma is een zogenaamde  stand-alone utility die u direct kunt uitvoeren.

Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 gebruikers dienen het programma als administrator uit te voeren. Wanneer AdwCleaner eenmaal is opgestart ziet u onder de “actions” vijf knoppen.

AdwCleaner opties

 • Scan Hierbij voert u alleen een scan uit en wordt er niets verwijderd.
 • Clean Hierbij worden direct alle gevonden items verwijderd door AdwCleaner.
 • Report Toont het logbestand van de scan of de cleanfunctie van AdwCleaner
 • Uninstall Hiermee verwijderd u AdwCleaner van uw computer.
 • Donate Hiermee kunt u via Paypal een donatie aan de ontwikkelaar sturen

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het eerder omschreven stappenplan van AdwCleaner op het computerforum van PC Web Plus.

Bij het forum voor ondersteuning voor AdwCleaner kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en advies bij het verwijderen van de adware en het geheel opschonen van uw computer.

Hulp bij malware adware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding van AdwCleaner kunt u uw computer door de experts op het forum van PC Web Plus grondig laten controleren op aanwezigheid van adware, virussen en andere malware.

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van AdwCleaner plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • adwcleaner
 • adwcleaner nederlands
 • adwcleaner download
 • Adw Cleaner
 • adw cleaner nederlands
 • adware cleaner
 • adware cleaner nederlands
 • adwcleaner veilig
 • adwcleaner downloaden
 • adw cleaner windows 7