Category Archives: Artikelen & Informatie

Internet Explorer opnieuw installeren of instellen

Internet Explorer opnieuw installeren

Als gevolg van bijvoorbeeld adware of andere potentieel ongewenste software kan het noodzakelijk zijn om Internet Explorer opnieuw te installeren of in te stellen. Het meest voorkomende probleem is dan ook de foutmelding “Internet Explorer werkt niet meer” en wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld ongewenste toolbars. Deze nestelen zich als BHO (Browser Helper Object) in Internet Explorer, dergelijke BHO’s plaatsen zich in het register met een unieke of random {CLSID} zoals… Read More »

RSIT – Random’s system information tool

RSIT Forum

Random’s system information tool afgekort RSIT is net zoals het bekende HijackThis een analysetool die gebruikt wordt op zogenaamde HijackThis forums zoals op bijvoorbeeld PC Web Plus met betrekking tot de bestrijding van adware, malware spyware en andere kwaadaardige software. De Random’s system information tool kan eigenlijk wel gezien worden als de opvolger of een uitgebreidere versie van HijackThis, echter is het middels de “Random’s system information tool” niet mogelijk om… Read More »

Activeris AntiMalware verwijderen

Activeris AntiMalware

Activeris Anti-Malware van (Fiorentino Media Inc) is een dubieus programma wat voornamelijk is gebundeld bij gratis software wat gedownload is van bijvoorbeeld Softonic, Cnet en Brothersoft en vergelijkbare downloadsites. Activeris AntiMalware doet zich voor als een Microsoft Gold partner, maar dit betekent echter niet dat het ook directe banden heeft met Microsoft. Meer informatie omtrent dergelijke Microsoft Gold partners leest u op Security Garden. Zodra Activeris AntiMalware eenmaal op uw… Read More »

Startpagina instellen in uw browser

Startpagina instellen in uw browser

In iedere browser kunt u uw eigen startpagina instellen, echter komt het met regelmaat voor dat de ingestelde startpagina van de browser alsook de ingestelde zoekmachine ongevraagd gewijzigd zijn. Heel veel gratis software installeert optioneel of geheel ongevraagd allerlei ongewenste software of passen tevens uw startpagina aan. Dergelijke browser hijackers komen steeds vaker voor, bekende varianten zijn bijvoorbeeld (AwesomeHP.com, Nationzoom, Aartemis, Qv06 en Poraldosites), en bij dit soort browser hijackers… Read More »

BSOD – Blue Screen problemen oplossen

BSOD - Blue Screen problemen oplossen

BSOD – Blue Screen problemen oplossen is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt, ten eerste komen de BSOD’s altijd onverwacht en wanneer het automatisch opnieuw opstarten bij een BSOD staat ingeschakeld flitst het scherm met de informatie voorbij zonder dat u de kans heeft deze informatie bijvoorbeeld te noteren. Middels het Automatisch opnieuw opstarten bij een BSOD uit te schakelen blijft een eerstvolgend blauw scherm wat verschijnt in beeld… Read More »

SpyHunter 4

SpyHunter 4

SpyHunter 4 van Enigma Software wordt op steeds meer websites aangeboden in verwijderinstructies en handleidingen om malware, adware, en andere ongewenste software te verwijderen. Echter zijn deze websites er geheel op gericht om SpyHunter 4 te verkopen, en niet om de omschreven problemen te verhelpen, en vaak is SpyHunter 4 niet eens in staat om de problemen op te lossen die op de betreffende webpagina staan vermeld. SpyHunter 4 wordt… Read More »

Adware spyware verwijderen

Adware spyware verwijderen

Niets is zo vervelend als adware en spyware dat continu pop-ups en allerlei ongewenste advertenties tijdens het surfen op het internet weergeeft, het installeren van bijvoorbeeld AdBlock Plus om de pop-ups te blokkeren heeft dan ook geen zin. Dergelijke pop-ups, advertenties en reclame links in teksten worden vaak helemaal niet door de website zelf getoond maar door de adware die op uw computer is geïnstalleerd. In dit soort gevallen zal… Read More »

Adware Cleaner

Adware Cleaner

Adware Cleaner vooral bekend onder de naam AdwCleaner is een zeer handig programma waarmee u snel en effectief allerlei vervelende toolbars, browserextensies en andere adware eenvoudig van uw computer kunt verwijderen. Adware Cleaner is geheel gratis en hoeft niet geïnstalleerd te worden, het door Xplode ontwikkelde AdwCleaner is immens populair en wordt heel veel gebruikt bij problemen met adware, browser hijackers en alle andere ongewenste software in de categorie potentieel… Read More »

Reclame virus verwijderen

Reclame virus verwijderen

In dit artikel het “reclame virus verwijderen” zoals het in de volksmond vaak wordt genoemd geven we advies wat u kunt doen als u problemen ondervindt met uw computer en last heeft van ongewenste reclame, pop-ups tijdens het browsen op het internet,  en bijvoorbeeld onderstreepte woorden op websites ziet die voorzien zijn van gesponsorde links behorende tot advertentieplatformen die door malafide browserplug-ins in websites worden geïnjecteerd. Het gratis te gebruiken… Read More »

Pop-ups blokkeren

Pop-ups blokkeren

Niets is zo hinderlijk als die irritante pop-ups tijdens het surfen, dit soort ongewenste pop-ups blokkeren met bijvoorbeeld een pop-up blocker of een AdBlocker is wellicht het eerste waaraan u denkt om problemen te verhelpen. Maar niet altijd worden dergelijke pop-ups door bepaalde websites weergegeven maar door de aanwezigheid van adware, zoals malafide browserextensies en plug-ins die ongevraagd op uw computer zijn geïnstalleerd en zich in uw browser hebben genesteld.… Read More »