Category Archives: Malwarepreventie

Gebruik van beveiligingssoftware

Tegenwoordig is er zeer veel beveiligingssoftware beschikbaar voor uw computer, periodiek staan er dan ook diverse artikelen in de “bekende” computerbladen met gratis en betaalde softwarepakketten die uw computer beschermen tegen allerlei kwaadaardigheden (malware). Vandaar dat je tegenwoordig ook vaak een heel scala aan geïnstalleerde beveiligingsprogramma’s op computers tegenkomt, maar hierdoor kan de beveiliging van uw computer juist afnemen. Dit komt mede doordat bepaalde programma’s niet op elkaar zijn afgestemd… Read More »

Installeren van essentiele updates

Windows Update

Voor elk besturingssysteem en of softwarepakket komen er regelmatig updates, patches en servicepacks uit. Deze updates kunnen ervoor zorgen dat er meer functies aan een bepaald besturingssysteem en of softwarepakket worden toegevoegd, maar deze updates worden ook uitgebracht om een besturingssysteem en of softwarepakket veiliger te maken. Besturingssystemen en of softwarepakketten die niet up-to-date zijn kunnen gevaarlijk lekken bevatten die door kwaadaardigheden zoals malware misbruikt kunnen worden. Vandaar dat het… Read More »

Java cache opschonen

Java cache opschonen

Ga naar Start > Configuratiescherm. Dubbelklik op het pictogram Java in het Configuratiescherm. Het venster Java Control Panel wordt weergegeven. Klik op Settings “Instellingen” onder Temporary Internet Files “Tijdelijke internetbestanden”. Het dialoogvenster Temporary Files Settings (Instellingen voor tijdelijke bestanden) wordt weergegeven. Klik op Delete Files (Bestanden verwijderen). Het dialoogvenster Delete Temporary Files (Tijdelijke bestanden verwijderen) wordt weergegeven. Dit venster bevat drie opties voor het leegmaken van de cache. – Applications… Read More »

Risico’s bij het downloaden via P2P netwerken & Usenet

P2P (peer-to-peer) netwerken worden vooral gebruikt voor het uitwisselen van bestanden, en geheel zonder risico is dit niet. De bestanden die u download worden via het gebruikte P2P programma meestal ook weer automatisch gedeeld zodat andere gebruikers deze weer vanaf o.a. uw computer kunnen downloaden, in sommige programma’s kunt u deze optie wel uitschakelen, maar standaard staat dit bijna altijd ingeschakeld. Het delen en aanbieden van bestanden via de P2P… Read More »