Category Archives: Tips

RSIT – Random’s system information tool

RSIT Forum

Random’s system information tool afgekort RSIT is net zoals het bekende HijackThis een analysetool die gebruikt wordt op zogenaamde HijackThis forums zoals op bijvoorbeeld PC Web Plus met betrekking tot de bestrijding van adware, malware spyware en andere kwaadaardige software. De Random’s system information tool kan eigenlijk wel gezien worden als de opvolger of een uitgebreidere versie van HijackThis, echter is het middels de “Random’s system information tool” niet mogelijk om… Read More »

Activeris AntiMalware verwijderen

Activeris AntiMalware

Activeris Anti-Malware van (Fiorentino Media Inc) is een dubieus programma wat voornamelijk is gebundeld bij gratis software wat gedownload is van bijvoorbeeld Softonic, Cnet en Brothersoft en vergelijkbare downloadsites. Activeris AntiMalware doet zich voor als een Microsoft Gold partner, maar dit betekent echter niet dat het ook directe banden heeft met Microsoft. Meer informatie omtrent dergelijke Microsoft Gold partners leest u op Security Garden. Zodra Activeris AntiMalware eenmaal op uw… Read More »

Startpagina instellen in uw browser

Startpagina instellen in uw browser

In iedere browser kunt u uw eigen startpagina instellen, echter komt het met regelmaat voor dat de ingestelde startpagina van de browser alsook de ingestelde zoekmachine ongevraagd gewijzigd zijn. Heel veel gratis software installeert optioneel of geheel ongevraagd allerlei ongewenste software of passen tevens uw startpagina aan. Dergelijke browser hijackers komen steeds vaker voor, bekende varianten zijn bijvoorbeeld (AwesomeHP.com, Nationzoom, Aartemis, Qv06 en Poraldosites), en bij dit soort browser hijackers… Read More »

BSOD – Blue Screen problemen oplossen

BSOD - Blue Screen problemen oplossen

BSOD – Blue Screen problemen oplossen is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt, ten eerste komen de BSOD’s altijd onverwacht en wanneer het automatisch opnieuw opstarten bij een BSOD staat ingeschakeld flitst het scherm met de informatie voorbij zonder dat u de kans heeft deze informatie bijvoorbeeld te noteren. Middels het Automatisch opnieuw opstarten bij een BSOD uit te schakelen blijft een eerstvolgend blauw scherm wat verschijnt in beeld… Read More »

Gratis virusscanners advies en informatie

Gratis virusscanners advies en informatie

Gratis virusscanners staan regelmatig ter discussie op computerforums, en met name de vraag “wat is de beste gratis virusscanner” wordt dan ook met enige regelmaat gesteld. Echter zijn er altijd verschillende meningen omtrent gratis virusscanners en daar is in de basis niets mis mee maar vaak maakt dit het voor de keuze van een gratis virusscanner er niet makkelijker op. Buiten het feit dat er een ruim aanbod is aan… Read More »

Automatisch opnieuw opstarten bij een BSOD uitschakelen

Bij de “opstart- en herstelinstellingen” kunt u instellen dat de computer BSOD c.q. crash niet automatisch opnieuw opstart zodat u de tijd heeft om de informatie van het BSOD-scherm te noteren en of te analyseren. Klik met de rechtermuisknop op “Deze Computer” en kies de optie “Eigenschappen“ Klik rechts in dit venster op de optie “geavanceerde systeeminstellingen“ Selecteer het tabblad geavanceerd en klik op de knop “Instellingen” onder “opstart- en… Read More »

Geforceerd verwijderen van bestanden en of mappen

Geforceerd verwijderen van bestanden en of mappen

Normaal gesproken is het verwijderen van bestanden en of mappen geen probleem indien deze niet geopend en of in gebruik zijn. Maar het wil wel eens voorkomen dat u een bepaald bestand of map toch niet kan verwijderen omdat u de melding krijgt dat het nog in gebruik zou zijn of onvoldoende machtigingen en rechten heeft. In dergelijke gevallen waarbij het verwijderen van mappen en bestanden op de normale wijze… Read More »

Extensies voor bekende bestandstypen

Extensies voor bekende bestandstypen

Standaard staat in Windows de optie “extensies voor bekende bestandstypen verbergen” ingeschakeld. Deze optie kunt u het beste uitschakelen, want u zult bestanden met een dubbele extensie moeilijker herkennen. Bestanden met een dubbele extensie. Kwaadwillende gebruiken vaak een dubbele extensie om een “malafide” bestand te camoufleren. Zo kan bijvoorbeeld een bestand de extensie .JPG.EXE hebben, als de extensies voor bekende bestandstypen verborgen zijn zult u de laatste echte extensie niet… Read More »

Gebruik van wachtwoorden ‘passwords’

Overal op internet waar je moet registeren en inloggen worden “gebruikersnamen” en “wachtwoorden” gebruikt, veelal worden er veel te simpele wachtwoorden gebruikt. Hierdoor is de “mens” ook de zwakste schakel wat betreft computer beveiliging, zwakke “wachtwoorden” kunnen zeer makkelijk achterhaald worden met alle gevolgen van dien. Kwaadwillende zullen het dan ook niet laten om hier voordeel van te krijgen of hebben. Vandaar dat het belangrijk is om altijd een sterk… Read More »

Gebruik maken van de Windows herstelconsole

Gratis hulp bij virussen

In dit artikel wordt de werking van de herstel console van Windows beschreven en hoe u de herstelconsole en beschikbare functies gebruikt en kunt installeren als opstartoptie. Let op!!! door het verkeerd gebruiken van de herstelconsole kan het systeem beschadigd raken met alle gevolgen van dien. Bij systemen met een recovery partitie (disc to disc recovery) is het af te raden om gebruik te maken van de optie bootrec.exe /fixmbr… Read More »