Category Archives: Virus en malwarescanner

AVG Rootkit – Atapi.sys

AVG Rootkit atapi.sys

Met regelmaat verschijnen er meldingen omtrent AVG dat het programma “Rootkits” detecteert die niet door AVG verwijderd kunnen worden, een voorbeeld hiervan kunt u zien op de onderstaande afbeelding. Voor het detecteren van rootkits is AVG uitgerust met een onderdeel genaamd Anti-Rootkit. Dit onderdeel kan rootkits herkennen aan de hand van een vooraf gedefinieerde set richtlijnen, echter detecteert het ook items die gebruik maken van rootkit-achtige technieken of programma’s die… Read More »

Trusteer Rapport – veilig bankieren

Trusteer Rapport

Trusteer Rapport bewaakt real-time de browsersessie waarmee de gebruiker beschermt is tegen “Man-in-the-Browser” en “Man-in-the-Middle” aanvallen die via malafide websites en “social engineering technieken” uitgevoerd proberen te worden. Daarnaast controleert de software de IP-adressen en SSL-certificaten van banken, zodat alleen gevalideerde IP-adressen en SSL-certificaten worden geaccepteerd door de software. De software beschermt tevens uw inloggegevens (credentials) en overige persoonlijke informatie zodat deze via “phishing”, “key en screenloggers” niet achterhaald kunnen… Read More »

Malwarebytes Anti-Malware high CPU Usage

Malwarebytes Anti-Malware

With the latest version of Malwarebytes Anti-Malware (1.75.0.1300) there are some problems with the website protection module, mbamservices.exe which is a part of the real-time protection of Malwarebytes Anti-Malware causes a high CPU usage. This problem occurs only on Windows XP systems. Malwarebytes is working on a workaround for this problem which the should be deploy later this week if all goes well with the testing of it. For now… Read More »

Malwarebytes Anti-malware 100% CPU gebruik

Malwarebytes Anti-Malware

Met de laatste versie van Malwarebytes Anti-Malware (1.75.0.1300) zijn er problemen omtrent een hoog CPU gebruik. Dit probleem wordt zoals nu bekend is veroorzaakt door “mbamservice.exe” die verantwoordelijk is voor de “real-time” bescherming zoals de websiteblokkering van Malwarebytes Anti-Malware. Vooralsnog is het niet bekend wat de exacte oorzaak is van dit probleem waardoor “mbamservice.exe” van Malwarebytes Anti-Malware op sommige systemen voor een hoog CPU gebruik zorgt. Er wordt momenteel echter… Read More »

Kaspersky Security Scan – Gratis virusscanner

Kaspersky Security Scan – Gratis virusscanner

De Kaspersky Security Scan is een gratis on-demand malware-scanner die ontwikkeld is om naast uw bestaande antivirusscanner c.q. beveiligingspakket te gebruiken om uw systeem te controleren op aanwezigheid van malware. Dit programma is uitgerust met een zogenaamde “multi-layered” scan-technologie, wat inhoudt dat de Kaspersky Security Scan in de eerste plaats controleert of er een aanwezige en up-to-date virusscanner en firewall op het betreffende systeem aanwezig is. Daarnaast wordt er een… Read More »

ESET Online Scanner – Gratis controle op virussen

ESET Online Scanner – Gratis controle op virussen

De ESET Online Scanner is een on-demand scanner die u vanuit uw browser kunt starten, u hoeft hiervoor dus niet apart software op uw computer te installeren. De ESET Onliner Scanner maakt gebruik van een ActiveX component, en voor een optimale werking kunt u het beste Internet Explorer gebruiken. De ESET Online Scanner is ook te gebruiken in Mozilla Firefox, Google Chrome en Opera maar hiervoor dient de “ESET Smart… Read More »

Avast webschild – traag internet

avast! forum

Een veelvoorkomend probleem is een merkbaar tragere internetverbinding wanneer er een update van avast! is uitgevoerd. In de meeste gevallen wordt dit probleem veroorzaakt door het avast webschild! waarbij de optie “webscanning” is ingeschakeld, en bekende browserprocessen real-time gecontroleerd worden. Standaard worden hiermee alle URL’s en MIME types door avast! gecontroleerd en dat wil soms wel eens voor problemen zorgen. Voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij problemen en vragen omtrent… Read More »

AVG 2013 – Error: AVG Setup Or Update Is Already Running

AVG - Installatie repareren

AVG 2013 – Error: AVG Setup Or Update Is Already Running is een gekende foutmelding wanneer er reeds een installatie of update van AVG antivirus op uw computer wordt uitgevoerd. Wanneer AVG een automatisch update uitvoert voor een programma update kan deze melding verschijnen. Controleer in dit geval als eerste in het AVG hoofdscherm of er een update wordt uitgevoerd, zo niet herstart de computer en wanneer AVG een update… Read More »

Avast certificaat probleem [oplossing]

Avast certificaat meldingen

Na de laatste update van zowel de gratis virusscanner van avast! als het betaalde beveiligingspakket zijn er problemen omtrent “certificaten“, de melding “Deze site probeert zich te identificeren met ongeldige informatie. Problemen: the certificate is not trusted. The certificate in invalid.” Avast gebruikt het certificatenbeheer van Windows, deze melding wordt dan ook door avast getoond wanneer het betreffende certificatie niet geverifieerd kan worden. Dit probleem kan ontstaan wanneer de datum… Read More »

Wat is de beste gratis virusscanner?

Computerforum PC Web Plus - Beveiligingssoftware

Een van de meest gestelde vragen op computerforums is wel “Wat is de beste gratis virusscanner?“, om deze vraag maar direct te beantwoorden, de beste virusscanner al dan niet gratis bestaat eigenlijk niet. Geen één beveiligingspakket kan namelijk een computer voor de volle 100% beveiligen. Aangezien er veel verschillende gratis virusscanners beschikbaar zijn zoals (AVG, Avast, Avira, Panda, Microsoft Security Essentials, Comodo Internet Security) en deze allemaal beloven uw computer… Read More »