Ask Toolbar verwijderen

By | december 28, 2013

De Ask Toolbar is een ongewenste toolbar die veelal ongevraagd en zonder medeweten van de computergebruiker wordt geïnstalleerd via gratis te downloaden software, zoals video-converters, YouTube downloaders ,PDF utility’s en dergelijke. Wanneer de Ask Toolbar eenmaal op de computer is geïnstalleerd zal deze zich als BHO (Browser Helper Object) nestelen in Internet Explorer en als extensie, add-on in Google Chrome en Firefox. Door deze aanpassingen zal Ask.com als startpagina en standaard zoekmachine worden ingesteld waardoor al uw zoekresultaten zullen worden doorgestuurd naar Search.ask.com.

Naast het redirecten van uw zoekresultaten in uw browser zal deze pop-ups en allerlei reclame weergeven tijdens het surfen, daarnaast kunnen uw zoekresultaten beïnvloed worden er allerlei gesponsorde resultaten getoond zullen worden. Wanneer Ask Toolbar eenmaal op uw computer aanwezig is deze vaak lastig te verwijderen aangezien het geen eigen uninstaller heeft waardoor er vaak allerlei restanten op uw computer achterblijven, waardoor u nog steeds problemen tijdens het surfen kan ondervinden van de Ask Toolbar, zoals reclamevensters, onderstreepte links en redirects en pop-ups die u doorsturen naar ask.com.
Om de Ask Toolbar geheel van de computer te verwijderen kunt u gebruik maken van het stappenplan op de onderstaande link, aan de hand van het verkregen logbestand van AdwCleaner kan uw computer geheel gecontroleerd worden waarna u geheel individueel geholpen zult worden bij het verwijderen van deze Ask Toolbar en het opschonen van uw computer.

Ask Toolbar verwijderen

Ask Toolbar verwijderen

Ask Toolbar verwijderen

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 AdwCleaner uitvoeren

Middels deze handleiding van AdwCleaner kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van AdwCleaner plaats dan alsnog even het verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.