Avast 8 – Gratis! virusscanner

By | maart 1, 2013

Alwil Software heeft Avast! versie 8.0 van zijn beveiligingsprogramma’s uitgebracht en hiermee is er naast de gratis versie en de betaalde Pro Antivirus en Internet Security-uitvoeringen een nieuwe variant bijgekomen namelijk Avast Premier 8.0. Deze versie gaat nog een stap verder dan het al zo uitgebreide “Internet Security pakket” en biedt extra beheersfuncties zoals onder andere een nieuwe Gegevensvernietiger om gevoelige gegevens permanent van een harde schijf te kunnen verwijderen.
Er zijn verschillende verbeteringen aangebracht in de functie “Hulp op afstand” waarmee op verzoek van gebruikers automatische een verbinding met de betreffence computer tot stand kan worden gebracht.
Verder is er een nieuwe updatefunctie voor software aanwezig waarmee proactief al uw geïnstalleerde software die verouderd is en of een beveiligingsupdate benodigd heeft snel kan worden bijgewerkt.

Avast 8 – gratis virusscanner

Avast 8 – Gratis! virusscanner

Softwareupdater.
Nieuw in versie 8 van Avast is de functie Softwareupdater die het systeem controleert of u wel de laatste versie van uw browser, Adobe Flash en Java gebruikt. Inmiddels is het algemeen bekend dat het up-to-date houden van uw software erg belangrijk is en dat verouderde software lekken c.q. kwetsbaarheden kunnen bevatten die door middel van een exploit misbruikt kunnen worden waardoor er zonder enige interactie van de gebruiker malware op het systeem kan worden geinstalleerd.
Met een programma zoals bijvoorbeeld Secunia PSI was het al mogelijk om uw computer real-time te controleren op updates en geïnstalleerde versies van bijvoorbeeld eerder genoemde software, maar in een beveiligingspakket en zeker niet in de gratis beschikbare pakketten is deze functie ooit beschikbaar geweest. Deze nieuwe functie kunnen we dus dan ook wel als een erg waardevolle toevoeging beschouwen, en hiermee komt Avast zeker de minder gevorderde gebruiker tegemoet in het gemak waarop de veiligheid van de computer gewaarborgd kan blijven.

Avast Browser Cleanup.
Browser Cleanup is eveneens een nieuwe optie in Avast versie 8, middels deze functie worden de geïnstalleerde browsers gecontroleerd op aanwezigheid van dubieuze toolbars die al dan niet onder de categorie “Potentieel ongewenst programma’s” vallen.
Avast Browser Cleanup is standaard vanaf de gratis versie in het beveiligingspakket aanwezig om de geïnstalleerde browsers op de computer te controleren op aanwezigheid van dubieuze toolbars, of Browser Cleanup ook als stand-alone utility beschikbaar zal komen is nog niet bekend.
Deze functie werkt geheel volgens het cloud pricipe waarbij er gebruik wordt gemaakt van gegevens die via de Avast servers worden verkregen, de gegevens uit uw browser worden worden gecontroleerd en wanneer er sprake is van dubieuze toolbars in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome zal Avast dit aangeven zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

Gratis hulp bij virussen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum