Avast certificaat probleem [oplossing]

By | maart 29, 2013

Na de laatste update van zowel de gratis virusscanner van avast! als het betaalde beveiligingspakket zijn er problemen omtrent “certificaten“, de melding “Deze site probeert zich te identificeren met ongeldige informatie. Problemen: the certificate is not trusted. The certificate in invalid.” Avast gebruikt het certificatenbeheer van Windows, deze melding wordt dan ook door avast getoond wanneer het betreffende certificatie niet geverifieerd kan worden. Dit probleem kan ontstaan wanneer de datum en tijd bijvoorbeeld niet goed staat ingesteld op de computer, maar ook als het certificaat bijvoorbeeld niet meer geldig is en of is ingetrokken.

Avast certificaat meldingen

Avast certificaat meldingen

Niet vertrouwde certificaten

Een niet-vertrouwd certificaat is een certificaat dat door een certificeringsinstantie is ingetrokken, of een certificaat dat om een andere reden in de map Niet-vertrouwde certificaten op de computer is geplaatst. Als een certificeringsinstantie ontdekt dat de identificatiegegevens die iemand heeft verschaft om een certificaat te krijgen, vals zijn, wordt het betreffende certificaat ingetrokken. Wanneer een certificaat wordt ingetrokken, wordt het naar de map Niet-vertrouwde certificaten verplaatst en kan het niet meer worden gebruikt.

U kunt in de gegeven melding zien om welk certificaat het gaat, in Windows via het “Certificatenbeheer / Certificatenmanager” (certmgr.msc) kunt u het betreffende certificaat controleren.

  1. Klik op start en type in het zoekvenster van het startmenu of bij uitvoeren het commando certmgr.msc gevolgd door enter
  2. Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging.
  3. Onder vertrouwde basiscertificeringsinstanties > Certificaten vind u de aanwezige certificaten terug en kunt u de verloopdatum controleren.
caten

Certificaten

Avast certificaat probleem [oplpossing]

  1. Klik op start en type in het zoekvenster van het startmenu of bij uitvoeren het commando certmgr.msc gevolgd door enter
  2. Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging.
  3. Selecteer het verlopen certificaat en klik in het menu op actie > alle taken
  4. Klik op Certificaat vernieuwen met nieuwe sleutel en vervolgens op dit certificaat met dezelfde sleutel vernieuwen.
  5. Klik hierna op voltooien en herstart uw computer.

Wanneer het certificaat probleem binnen avast middels de bovenstaande methode nog steeds niet is verholpen kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier wordt u dan verder geholpen bij uw specifieke probleem.
Gratis hulp bij virussen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Zoekopdrachten:

  • v9 portal site verwijderen