BetterBrowse verwijderen – PUP.Optional.BetterBrowse.A

By | december 15, 2013

BetterBrowse is een browserextensie die onder de categorie PUP (Potentieel Ongewenste Programma’s) valt, Malwarebytes Anti-Malware detecteert deze software dan ook als PUP.Optional.BetterBrowse.A en Dergelijke ongewenste software is over het algemeen aanwezig in software wat voorzien is van een zogenaamde wrapper. Middels het installeren van software wat voorzien is van bijvoorbeeld BetterBrowse, wordt deze extra (ongewenste) software optioneel of geheel zonder medeweten van de gebruiker op de computer geïnstalleerd.

Wanneer BetterBrowse eenmaal op uw computer aanwezig is zal het allerlei ongewenste reclame in uw browser tonen, deze advertenties worden op bepaalde websites door deze adware geïnjecteerd. BetterBrowse nestelt zich in Internet Explorer als BHO (Browser Helper Object) en als extensie, plug-in in Firefox en Google Chrome. BetterBrowse alias (PUP.Optional.BetterBrowse.A) verwijderen van uw computer is vaak niet eenvoudig, en ook na het verwijderen van BetterBrowse via software blijven er veel restanten van deze ongewenste software achter op uw computer.

BetterBrowse verwijderen - PUP.Optional.BetterBrowse.A

BetterBrowse verwijderen – PUP.Optional.BetterBrowse.A

BetterBrowse verwijderen

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met de BetterBrowse adware, spyware of andere malware en last heeft van ongewenste reclame tijdens het surfen gerelateerde aan BetterBrowse – PUP.Optional.BetterBrowse.A , dan is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.