Browser Hijacker

By | juli 27, 2012

Browser Hijacking wordt ook wel browser kaping genoemd en is een techniek om extra hits en bezoekers voor een bepaalde website te krijgen. De meeste browser hijackers nestelen zich in de gebruikte browser middels bijvoorbeeld een plug-in, extensie. Maar ook een aangepast hosts bestand van Windows kan de oorzaak zijn van “browser hijacking” en bijvoorbeeld Google redirects en of andere gewijzigde zoekresultaten die doorgestuurd worden naar malafide websites en of gesponsorde websites.

In het beginsel was een browser Hijacker een stukje software dat ervoor zorgt dat er een bepaalde website als startpagina in de browser wordt ingesteld, meestal is het onmogelijk om de oorspronkelijke startpagina weer terug te krijgen met de optie die in de browser aanwezig is.

De bekendste browser Hijacker van heel wat jaren geleden is bijvoorbeeld CoolWebSearch. De makers van deze website verwezen alle browsers door een stukje software naar hun website, om zo mensen op reclame banners en gesponsorde links te klikken. Tegenwoordig zijn er heel veel malafide en dubieuze plug-ins, extensies en toolbars voor onder andere Internet Explorer, Firefox en Google Chrome die de eigenschappen van een browser Hijacker hebben. Deze zogenaamde dubieuze plug-ins, extensies en toolbars zijn voornamelijk gebundeld bij gratis software dat bijvoorbeeld wordt aangeboden op Softonic en Cnet (Download.com) al deze programma’s installeren wel een toolbar of andere ongewenste software op uw computer.

Browser Hijacker verwijderen

Browser Hijacker

Browser Hijacker verwijderen.

Sommige dubieuze software met de eigenschappen van een “browser hijacker” is eenvoudig via de softwarelijst van Windows of in de browser zelf te verwijderen. Er zijn echter ook varianten die een stuk lastiger te verwijderen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de 22find.com browser hijacker die eveneens alle snelkoppelingen van de gebruikte browsers aanpast met een link naar 22find.com

Hulp bij adware en malware problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 AdwCleaner uitvoeren

Middels deze handleiding van Adware Cleaner kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van adware, browser hijackers, en allerhande ongewenste software wat ongevraagd op uw computer is geïnstalleerd.

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van AdwCleaner plaats dan alsnog even het verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk goede mogelijk dat enkel de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is wat niet door Adware Cleaner is gedetecteerd en handmatig verwijderd dient te worden.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geheel gratis geholpen, dit gebeurd tevens geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het computerforum van PC Web Plus.