Computer traag na het verwijderen van een virus? Wat nu

By | juli 10, 2013

Wanneer u computer traag is na het verwijderen van een virus heeft u grote kans dan niet alles is verwijderd of dat er nog steeds een virus of beter gezegd malware aanwezig is op uw computer. Bepaalde malware zoals rootkits hebben namelijk de voornaamste eigenschap om zich voor een virusscanner of malwarescanner te kunnen verbergen. En geheel op de achtergrond kan een rootkit dus zorgen voor een aanzienlijke vertraging van uw computer.

Ook wanneer uw computer traag is na het verwijderen van adware en andere ongewenste software zoals toolbars kan het heel goed mogelijk zijn dat er gewoon nog restanten (remnants) aanwezig zijn die voor de vertraging van de computer en of zelfde de internetverbinding of de gebruikte browser zorgen. Het is namelijk gekend dat malware allerlei ongewenste aanpassingen aan het systeem kan toebrengen en dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat uw computer traag kan reageren, in de meeste gevallen zijn deze problemen goed op te lossen maar daarvoor zal er wel een diepere analyse van het systeem benodigd zijn en is dit niet eenvoudig op te lossen met register cleaner en andere optimizing tools die vaker alleen maar meer schade aanrichten dan dat deze goed doen.

Indien u dus te maken heeft gehad met een virus c.q. malwareinfectie of last heeft gehad van ongewenste software / adware en andere potentieel ongewenste programma’s waarna uw computer traag is gaan werken dan is het verstandig om uw computer eens grondig te laten nakijken, hiervoor kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waarbij u individuele hulp en advies krijgt bij het opschonen en het controleren van uw computer.

Computer traag na het verwijderen van een virus? Wat nu

Computer traag na het verwijderen van een virus? Wat nu

Computer traag na het verwijderen van een virus? Wat nu

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.