Emsisoft Anti-Malware installatiehandleiding

By | februari 23, 2013

Deze handleiding van PC Web Plus begeleidt u bij de installatieprocedure van Emsisoft Anti-Malware. Download in de eerste plaats altijd het laatste installatiebestand van de website van Emsisoft, zo beschikt u altijd over de meest recente versie en hoeven er na de installatie het minst aantal updates opgehaald te worden van de servers van Emsisoft.

Surfbeveiliging
Middels de “surfbeveiliging” zal Emsisoft Anti-Malware automatisch websites blokkeren waarvan bekend is dat deze malware of spyware verspreiden. Deze functie werkt op basis van een zogenaamde “blacklist” waarin bekende gevaarlijke en frauduleuze websites zijn opgenomen, deze lijst wordt meerdere malen per dag bijgewerkt om zo een optimale bescherming te kunnen bieden.
Tevens blokkeert deze functie ook dubieuze advertentienetwerken en andere frauduleuze tracking websites.

Bestandsbewaking
De “bestandsbewaking” is eigen de basis bescherming van Emsisoft Anti-Malware, middels de “bestandsbewaking” worden alle bestanden op de computer real-time gecontroleerd wanneer deze worden gedownload, gestart, aangemaakt of gewijzigd. Daar er in de basis gebruik wordt gemaakt van twee engines, namelijk die van Emsisoft zelf en die van Bitdefender, resulteert dit in een dubbele bescherming die zorgt voor een optimale detectie van malware.

Gedragsbewaking
De “gedragsbewaking” is eigenlijk de meest belangrijke aanvulling op de “bestandsbewaking”, want middels deze technologie is het mogelijk om nieuwe malware waar zelfs nog geen virusdefinities voor bestaan te kunnen detecteren.
Deze functie is gekoppeld aan het Emsisoft Anti-Malware Netwerk (EAMN) waarbij de bestandseigenschappen online (in the cloud) geverifieerd worden.
Wanneer een actief programma het gedrag vertoont dat lijkt op het gedrag van bijvoorbeeld een worm, trojan of spyware dan zal dit gedrag worden geblokkeerd totdat u toestemming geeft dat dit gedrag is toegestaan of dat dit gedrag, of het hele programma, voortaan geblokkeerd dient te worden. Dit geeft u de mogelijkheid om malware te stoppen indien die op uw systeem actief is voordat er schade wordt aangericht. Deze gedragsbewaking is niet afhankelijk van een database omdat er naar het gedrag van programma’s wordt gekeken.

Emsisoft Anti-Malware informatie.
Emsisoft Anti-Malware is een toonaangevend beveiligingsproduct en biedt een complete en uitstekende bescherming tegen alle vormen van malware, het is dus zoals de naam doet vermoeden niet alleen een anti-malware scanner maar een volledig beveiligingsproduct. Emsisoft Anti-Malware is zowel gratis als on-demand scanner te gebruiken die geen real-time bescherming biedt en als betaalde variant die uw computer real-time bescherming geeft middels de “Bestandsbewaking” , “Gedragsbewaking” en de “Surfbeveiliging” zorgen deze drie beveiligingslagen voor een optimale bescherming van uw computer.

Meer informatie leest u bij de onderstaande links, waar de complete handleiding en alle informatie over Emsisoft Anti-Malware staat beschreven.