G Data Win32 Spyware-gen verwijderen

By | april 27, 2013

G Data Win32 Spyware-gen [Spy] van G Data Antivirus, Internet Security en Totalprotection is een melding die verschijnt wanneer een programma met een dubieuze reputatie wordt geïnstalleerd of gedownload. De classificatie Win32 Spyware-gen [Spy] valt onder de categorie “potentieel ongewenste programma’s” en hebben vaak een dubieuze achtergrond of vertonen gedrag dat vergelijkbaar is met malware.

Denk hierbij dan aan spyware en adware zoals toolbars die gegevens van browsersessies kunnen monitoren en hier gegevens van verzamelen en doorsturen, maar ook aan software dat gebundeld is met toolbars en of andere third-party software of verpakt is met een wrapper / download applicatie.
Maar ook gebundelde “adware” c.q. ongewenste software die ongevraagd uw zoekmachine aanpassen, uw startpagina hijacken of redirects veroorzaken die alle zoekresultaten doorsturen naar malafide websites.

In sommige gevallen is dit soort “adware” erg lastig te verwijderen dit mede omdat de eigen uninstallers niet volledig hun werk doen en er allerlei restanten in uw gebruikte browser achter blijven die reeds voor problemen blijven zorgen zoals een een startpagina die hardnekkig gewijzigd blijft of een zoekmachine die voortdurend uw zoekresultaten blijft doorsturen.

Middels de twee onderstaande stappenplannen kunt u uw computer laten controleren op het forum van PC Web Plus, aan de hand van de verkregen logbestanden zal uw advies en hulp krijgen bij het verwijderen van de ongewenste software en het opschonen van uw computer.

G Data Win32 Spyware-gen verwijderen

G Data Win32 Spyware-gen

G Data Win32 Spyware-gen verwijderen

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.