HijackThis Forum

By | december 5, 2013

Een HijackThis forum is een speciaal computerforum waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning bij het verwijderen van spyware, adware, virussen en andere malware. Bij dergelijke HijackThis forums kunt u zogenaamde HijackThis logjes laten nakijken waarna u vervolgens individuele hulp krijgt bij het verwijderen van de schadelijke en ongewenste software en het opschonen van uw computer.

Het computerforum van PC Web Plus is bijvoorbeeld ook voorzien van een specifiek HijackThis forum waar de specialisten malware gerelateerde problemen behandelen, het forum “Hulp bij malware en virusinfectie problemen (HijackThis / DDS logs)” is enkel en alleen bedoeld voor het controleren van zogenaamde HijackThis logjes,  en de hulp wordt echter alleen gegeven door specialisten op het gebied van deze logjes.

HijackThis is een zeer bekend programma die gebruikt werd voor het verwijderen van bijvoorbeeld browser hijackers en andere malware, maar het programma is anno 2013 sterk verouderd en geruime tijd niet meer voorzien van updates en daardoor ook niet geheel compatibel met 64 bit besturingssystemen. Echter wordt het programma nog wel regelmatig gebruikt, en bij het HijackThis forum van PC Web Plus kunt u dergelijke HijackThis logjes nog steeds laten nazien.

HijackThis Forum

HijackThis Forum

Op de bovenstaande link treft u de verkorte handleiding voor het gebruik van HijackThis wat u kunt gebruiken wanneer u een logje van HijackThis wilt laten controleren. Voor een uitgebreidere analyse kunt u het vernieuwde stappenplan volgen, middels RSIT wat vergelijkbaar is met HijackThis en hier ook op gebaseerd is wordt er veel meer relevante informatie getoond die de specialisten kunnen gebruiken bij het opschonen van uw computer.

HijackThis Forum

Wanneer uw computer geïnfecteerd is met adware, spyware of kwaadaardige software in de categorie malware, is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Bij het HijackThis forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Hulp bij malware en virusinfectie problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden in het HijackThis Forum zodat de specialisten uw computer verder kunnen controleren en opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen bij het HijackThis Forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “specialist” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ bij het HijackThis Forum van PC Web Plus.