HijackThis, Virussen en Spyware

By | juli 27, 2013

HijackThis, Virussen en Spyware worden vaak in één adem genoemd als het gaat om computerproblemen en daarbij is HijackThis wel het bekendste programma als het gaat om het verwijderen van spyware, adware, virussen en andere malware. Echter is HijackThis anno 2013 redelijk verouderd maar nog steeds wordt deze veelvuldig gebruikt door computergebruikers die last hebben van een vervelende toolbar, een browser extensie of ongewenste pop-ups en andere computerproblemen die veroorzaakt worden door malware en of andere ongewenste software.

Op het forum van PC Web Plus kunt u nog steeds HijackThis logje laten beoordelen, het stappenplan hoe u een HijackThis logje kunt aanmaken en op het forum kunt plaatsen is dan ook nog steeds aanwezig. Het HijachThis logje is anno 2013 meer een basis geworden, het is immers niet meer mogelijk om aan de hand van het logje van HijackThis te beoordelen of een computer wel adware c.q. malware vrij is.
Aangezien HijackThis nog steeds een veelgebruikt programma is en veel mensen dit gebruiken om een log te verkrijgen die vervolgens op een forum wordt geplaatst om te laten keuren is er op het forum van PC Web Plus nog steeds plaats voor HijackThis logjes, in de sectie Malware en virusinfectie problemen (HijackThis / DDS logs) is er echter wel een tweedeling gemaakt en eigenlijk kunt hier alle logbestanden plaatsen die u wilt laten beoordelen door de malware-specialisten. Om het voor alle gebruikers gemakkelijker te maken hebben we daarom ook twee stappenplannen beschikbaar, zie de onderstaande links.

HijackThis, Virussen en Spyware

HijackThis, Virussen en Spyware

HijackThis, Virussen en Spyware

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware  is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat en of het plaatsen van een HijackThis logje kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.