HitmanPro.Kickstart handleiding

By | maart 6, 2014


HitmanPro.Kickstart is door Surfright ontwikkelt om op eenvoudige wijze het politievirus (ransomware) te kunnen verwijderen van uw computer. HitmanPro.Kickstart is een onderdeel van het gelijknamige HitmanPro waarmee u een bootable USB-Stick kunt aanmaken waarmee u een computer die vergrendeld in het met politievirus kunt opstarten en vervolgens met HitmanPro kunt scannen op de aanwezige malware die de computer als het ware heeft gegijzeld en bij het opstarten het scherm van het politievirus toont.

Echter is HitmanPro.Kickstart op twee manieren te gebruiken, de eerste mogelijkheid is door de computer op te starten van de aangemaakte USB-Stick met HitmanPro, echter kunnen oudere computer niet altijd van een USB-Stick opstarten en daarvoor heeft Surfright HitmanPro.Sidekick ontwikkelt. Middels dit ISO bestand kunt u een bootable CD aanmaken waarvan u uw computer kunt opstarten en alsnog via de USB-Stick HitmanPro kunt uitvoeren om het politievirus van uw computer te verwijderen.

Onderstaand in dit artikel leest u hoe u een USB-Stick met HitmanPro.Kickstart kunt aanmaken, wanneer u hierbij hulp wenst of tegen problemen aanloopt kunt u voor ondersteuning terecht op het computerforum van PC Web Plus waar een Nederlandstalig forum voor HitmanPro aanwezig is.

HitmanPro.Kickstart handleiding

HitmanPro.Kickstart handleiding


HitmanPro.Kickstart handleiding

HitmanPro is gratis te downloaden, en de volledige versie is 30 dagen gratis te gebruiken. Na deze 30 dagen is Hitman Pro echter nog wel te gebruiken om het systeem te scannen alleen dient voor het verwijderen van de malware wel een licentie aangekocht te worden. Via de onderstaande download-knoppen kunt u de 32 of 64 bit versie HitmanPro downloaden.

HitmanPro downloadenHitmanPro Downloaden
 

Om een bootable USB-Stick met HitmanPro.Kickstart te kunnen aanmaken dient u te beschikken over een computer met een werkende internetverbinding. U hoeft HitmanPro echter niet te installeren, vanuit het hoofdscherm kunt u direct de USB-Stick aanmaken. Het maakt echter niet uit of deze op een 32 of 64 bit computer wordt aangemaakt aangezien de USB-Stick automatisch geschikt is voor beide systemen.

 • Dubbelklik op hitmanpro_x32.exe of hitmanpro_x64.exe om het programma te starten.
 • Sluit de USB-Stick op de computer aan waarop u HitmanPro.Kickstart wilt installeren.
 • Klik vervolgens op de HitmanPro.Kickstart knop in het zwarte kader.

HitmanPro.Kickstart

 • HitmanPro.Kickstart zal de aangesloten USB-Stick automatisch detecteren.
 • Selecteer nu de USB-Stick door hier eenmaal op te klikken.
 • Klik vervolgens op de knop Install Kickstart.

HitmanPro.Kickstart USB

 • U krijgt vervolgens een melding of u zeker weet dat de USB-Stick geformatteerd mag worden.
 • Klik in dit scherm op JA om door te gaan en u de USB-Stick wilt formatteren.
 • Nadat de USB-stick is aangemaakt zal deze automatisch “veilig verwijderd” worden.
 • Middels de HitmanPro.Kickstart USB-Stick kunt u een computer met het politievirus opstarten.

HitmanPro.Kickstart – Bootsequence

Om een computer die vergrendeld is met het politievirus op te starten met de HitmanPro.Kickstart USB-stick moet de computer het opstarten vanaf een USB-stick ondersteunen. In de BIOS moet de boot-sequence zodanig staan ingesteld dat USB-devices als first boot-device staat ingesteld.

Op systemen waarbij er gebruikt gemaakt kan worden van BBS (Bios Boot Selector) kunt u met F10, F11 het boot-menu openen en hier het aangesloten USB-apparaat kiezen om van op te starten.

 • Druk bij het starten van de computer onmiddellijk op de toets die nodig is om in het BIOS te komen.
 • Meestal is dit F2, F10, F12 of de DEL toets. Dit kan soms ook een andere toets zijn.
 • In het BIOS kan je via de tab-toets en de pijltjes-toetsen navigeren.
 • Zoek waar je de opstartvolgorde kan wijzigen. Dit wordt aangeduid als Boot options, Boot Sequence.
 • Zorg dat de USB-device als eerste ingesteld staat. (first bootdevice)
 • Wanneer dit gebeurd is ga je naar het menu Exit en kies je voor Exit and save changes.

HitmanPro.Kickstart opstarten

Als de computer met het politievirus eenmaal van de USB-stick is opgestart krijgt u een boot-menu te zien met twee opties. Standaard kiest u hier de optie 1. Bypass Master Boot Record [default] kiest u geen optie dan zal het systeem na 10 seconden vanzelf met de default instellingen opstarten. Optie 2. Regular boot (when bypass did not work) gebruikt u wanneer het systeem voorzien is van een thirdparty bootloader zoals bijvoorbeeld de GRUB boot-loader.

HitmanPro.Kickstart boot

In sommige gevallen wanneer Windows niet correct afgesloten is geweest krijgt u het scherm te zien met de melding dat Windows niet goed kon worden gestart, in dit scherm kiest u de optie Windows normaal starten. Wanneer u geen gebruik maakt van het automatisch aanmelden bij Windows krijgt zoals u gewend bent het inlogscherm te zien met de aanwezige gebruikers. Indien u niet inlogt met één van de aanwezige gebruikers en langer dan 15 seconden wacht zal HitmanPro.Kickstart automatisch opstarten zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

HitmanPro.Kickstart Scan

HitmanPro.Sidekick

Wanneer een met het politievirus vergrendelde computer niet van de USB-Stick met HitmanPro.Kickstart kan opstarten kunt u gebruik maken van de ISO van HitmanPro.Sidekick welke u op een beschrijfbare CD kunt branden. Middels deze bootable CD en de aangemaakte USB-Stick kunt u alsnog de computer opstarten en het politievirus verwijderen met HitmanPro.

 • Download HitmanPro.Sidekick naar bijvoorbeeld het bureaublad.
 • Download vervolgens IMG Burn en sla deze op je bureaublad op en installeer deze.
 • Pak vervolgens het RAR bestand van HitmanPro.Sidekick uit.
 • Start “IMG burn” en klik op “Write image file to disc
 • Selecteer het image bestand KickstartSidekick.ISO en klik op de knop “Write

Om van de HitmanPro.Sidekick CD te kunnen opstarten dient de bootsequence in de BIOS ingesteld te staan op het opstarten van een CD of DVD. Middels het gebruik van Hitmanpro.Sidekick dient u ook de USB-Stick aan te sluiten op de computer die vergrendeld is met het politievirus.

HitmanPro.Sidekick

Hulp bij HitmanPro.Kickstart

Wanneer u hulp en ondersteuning wenst bij het gebruik van HitmanPro.Kickstart of tegen problemen aanloopt kunt u terecht op het computerforum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-foum aanwezig voor HitmanPro.

HitmanPro Forum