Home.tb.ask.com verwijderen

By | juli 8, 2013

Home.tb.ask.com valt onder de categorie “browser hijackers” die middels third party software dat gebundeld is bij gratis software vaak zonder medeweten op uw computer wordt geïnstalleerd en vervolgens de ingestelde startpagina van Internet Explorer, Firefox en Google Chrome aanpast naar home.tb.ask.com en tevens de ingestelde zoekmachine zal aanpassen zodat alle zoekresultaten zullen worden doorgestuurd naar home.tb.ask.com.

Wanneer home.tb.ask.com op uw computer aanwezig is is dit niet alleen hinderlijk gezien de gesponsorde links en redirects naar gesponsorde links maar kan ook uw surfgedrag in kaart brengen. In de meeste gevallen is home.tb.ask.com dan ook lastig te verwijderen aangezien de instellingen vaak niet ongedaan worden gemaakt wanneer de betreffende software die home.tb.ask.com heeft geïnstalleerd van de computer wordt verwijderd.

Deze instellingen dienen vervolgens handmatig verwijderd te worden of met specialistische tools, echter komt home.tb.ask.com ook vaak samen met andere ongewenste software al dan niet “adware” en vandaar is het raadzaam op uw computer goed te laten controleren op de aanwezigheid van adware, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP).

Home.tb.ask.com

Home.tb.ask.com

Home.tb.ask.com verwijderen

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • ask com verwijderen