Hulp bij verwijderen van Searchnu en Search-results

By | juli 11, 2013

Searchnu en Search-results zijn één van de meest voorkomende browserhijackers, en beide behoren tot de categorie adware die veelal ongevraagd op uw computer worden geïnstalleerd. De meest voorkomende oorzaak van een aangepaste startpagina en zoekmachine naar Searchnu en Search-results is het installeren van gratis software die voorzien zijn van adware zoals de installatiebestanden van Softonic, Brothersoft en Cnet.

Wanneer Searchnu en Search-results eenmaal op uw computer aanwezig zijn de browser-instellingen van Internet Explorer, Firefox en Google Chrome hebben aangepast zijn deze vaak erg lastig van de computer te verwijderen en blijven er vaak nog veel restanten aanwezig die onder andere voor ongewenste pop-ups en redirects van de zoekresultaten in uw gebruikte browser zorgen.
De meeste adware zoals Searchnu en Search-results komen dan ook vaak samen met andere adware al dan niet ongewenste software die zich ongevraagd op uw computer installeren, wanneer u last heeft van bijvoorbeeld Searchnu en Search-results is het dan ook raadzaam om uw computer grondig te laten controleren op de aanwezigheid van adware en andere potentieel ongewenste software.

Searchnu en Search-results

Searchnu en Search-results

Hulp bij verwijderen van Searchnu en Search-results

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.