Hulp bij virusinfecties

By | juli 17, 2012

Heeft u last van een computervirus? Of zoekt u informatie over een bepaald virus, spyware, adware of andere malware dan bent u op de website van MalwareInfo aan het juiste adres. Middels deze website informeren wij gebruikers omtrent bepaalde veelvoorkomende problemen die malware gerelateerd zijn.

De informatie die op deze website wordt aangeboden is voornamelijk een richtlijn met kenmerken en adviezen omtrent bepaalde virus, spyware, adware of andere malware infecties, deze instructies zijn vaak specifiek aan een bepaald probleem gerelateerd waarbij u verwezen wordt naar een handleiding of stappenplan die gebruikt kan worden om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van virussen, spyware, adware of andere malware infecties.

Wanneer u hulp en ondersteuning nodig heeft bij het verwijderen van virussen, spyware, adware of andere malware infecties kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, in de sectie “Malware en virusinfectie problemen” waar virus gerelateerde problemen behandeld worden. Hier zult u geholpen worden door een specialist op het gebied van het verwijderen van de malware aan de hand van de verkregen informatie en logbestanden.

Hulp bij virusinfecties

Het verwijderen van dergelijke ongewenste software c.q. adware is vaak niet eenvoudig, dit omdat ongewenste software of adware vaak samen met andere varianten tegelijkertijd worden geïnstalleerd. Bepaalde componenten kunnen dan voorkomen dat u zelf wijzigingen aan uw browser kunt aanbrengen zoals het herstellen van uw startpagina of zoekmachine.

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 RSIT, HitmanPro en MalwareBytes Anti-Malware uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd. Want alleen het uitvoeren van de bovenstaande gratis programma’s is niet voldoende om er zeker van te zijn dat uw computer weer geheel vrij is van adware, malware of andere ongewenste software.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van ongewenste software, adware en andere malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `Security helper´ op het forum van PC Web Plus.

Computerforum PC Web Plus

In tegenstelling tot veel andere websites wordt er op het forum van PC Web Plus uitsluitend hulp geboden met gratis betrouwbare software, u hoeft dus nergens voor te betalen want ook de geboden hulp is geheel gratis. Wij zijn dan ook van mening dat dergelijke hulp bij het verwijderen van ongewenste software, adware en andere malware gewoon gratis moet zijn. Dit is dan ook het motto van Malwareinfo en PC Web Plus.