Java updates installeren

By | april 23, 2013

Wanneer u gebruik maakt van Java is het heel belangrijk dat u altijd de laatst beschikbare versie installeert, oudere versies van Java kunnen namelijk kwetsbaarheden, lekken bevatten die misbruikt kunnen worden door kwaadaardige software zoals virussen en malware. Java installeert niet automatisch updates wanneer deze beschikbaar zijn en hierdoor is Java een gewild platform om te misbruiken en vervolgens kwetsbare systemen te infecteren met malware.

Het is dan ook bekend dat veel computer gebruikers met een verouderde versie van Java werkt, in het artikel Waarom is Java toch zo gevaarlijk? leest u daar meer over.

Java updates installeren

Wanneer u de laatste versie van Java op uw computer installeert is het belangrijk om alle voorgaande c.q. verouderde versies van Java eerste te verwijderen.
Ga hiervoor naar het configuratiescherm van Windows en verwijder bij software of programma’s en onderdelen de verouderde versie.

Verouderde Java versies verwijderen

Verouderde Java versies verwijderen

Wanneer de verouderde versies van Java zijn verwijderd navigeert u naar de website van Oracle om de laatste versie van Java te downloaden: https://www.java.com/nl/download/
Klik op de knop “Download” en vervolgens op de knop “Ga akkoord met de licentiebepalingen en start de gratis download
Dubbelklik vervolgens op het installatiebestand van Java “jxpiinstall.exe” om de installatie te starten, wanneer u een melding krijgt van het gebruikersaccountbeheer van Windows dat staat u dit toe.
Klik vervolgens op de knop “Install

Java installeren

Java installeren

In het bovenstaande scherm adviseren wij om de “Ask Toolbar” die standaard aangevinkt staat uit te vinken en niet te installer, deze ongewenste toolbar past onder andere uw standaard startpagina en zoekmachine van uw browser aan.
Klik vervolgens op next om de installatie van Java voort te zetten. Wanneer de installatie gereed is herstart u uw computer.

Heeft u vragen en of problemen met uw computer dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus voor gratis hulp en ondersteuning.
Gratis hulp bij virussen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum