Kaspersky Security Scan – Gratis virusscanner

By | april 8, 2013

De Kaspersky Security Scan is een gratis on-demand malware-scanner die ontwikkeld is om naast uw bestaande antivirusscanner c.q. beveiligingspakket te gebruiken om uw systeem te controleren op aanwezigheid van malware.

Dit programma is uitgerust met een zogenaamde “multi-layered” scan-technologie, wat inhoudt dat de Kaspersky Security Scan in de eerste plaats controleert of er een aanwezige en up-to-date virusscanner en firewall op het betreffende systeem aanwezig is. Daarnaast wordt er een traditionele scan van het systeem uitgevoerd die gebaseerd is op “cloud technologie” om malafide een kwaadaardige items te detecteren.
En als laatste voert de Kaspersky Security Scan een controle uit op vulnerabilities die per definitie niet direct malware gerelateerd zijn.

Wanneer de scan met Kaspersky Security Scan gereed is ontvang je een rapport over alle dreigingen en beveiligingslekken die de Kaspersky Security Scan heeft gedetecteerd op uw computers. Tevens ontvangt u ook suggesties over hoe beveiligingsproducten van Kaspersky Lab kunnen helpen bij het verhelpen van beveiligingsproblemen en het beveiligen van uw computer.

Kaspersky Security Scan – Gratis virusscanner

Kaspersky Security Scan – Gratis virusscanner

Kaspersky Security Scan – Gratis virusscanner

 • De Kaspersky Security scan is te downloaden van de website van kaspersky.com
 • Klik op de knop “Download now“, wanneer het downloaden gereed is dubbelklikt u op “kss12.0.1.117mlg_en_ru_fr_de.exe” om de installatie te starten.
 • Klik vervolgens op “Next” en vink hierna de optie “I Accept the terms of the licence agreement” aan en klik op de “Install
 • Wanneer de installatie gereed is klikt u op “Finish“.
 • Indien de Kaspersky Security Scan niet vanzelf start, kunt u deze handmatig starten door te dubbelklikken op de snelkoppeling van de Kaspersky Security Scan op het bureaublad.
 • Zodra het programma is gestart kunt u het geopende venster een “Quick scan” of een “Full scan” uitvoeren.

Belangrijkste eigenschappen en voordelen

 • Snel scannen op eventuele aanwezigheid van malware en andere beveiligingsrisico’s.
 • Toegang tot de allernieuwste, cloudgebaseerde beveiligingsinformatie.
 • Advies voor voor het optimaliseren van uw beveiliging.

Kaspersky Security Scan is een prima hulpmiddel voor het scannen van je pc en het detecteren van actieve malware, softwarelekken en andere, niet aan malware gerelateerde beveiligingsproblemen. Kaspersky Security Scan kan ook worden gebruikt als hulpmiddel voor het verkrijgen van een ‘second opinion’ en een extra controle zeg maar van de beveiligingstoestand van uw computer.
Kaspersky Security Scan biedt echter geen real-time bescherming voor uw computers.

Gratis hulp bij virussen
Wanneer uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • mislukt virus gedetecteerd