Malwarebytes Anti-Malware PRO als aanvullende malware-scanner.

By | februari 17, 2013

Ongetwijfeld bent u bekend met Malwarebytes Anti-Malware en wellicht heeft u dit programma zelfs reeds geïnstalleerd en in gebruik waarmee u uw computer met enige regelmaat controleert op eventuele aanwezigheid van malware!

“Maakt u nog geen gebruik van Malwarebytes Anti-Malware dan kunt u deze hier downloaden waar tevens de installatiehandleiding aanwezig is.”

Naast het feit dat Malwarebytes Anti-Malware een uitstekende on-demand malware-scanner is en daarom ook veelal gebruikt wordt bij het online oplossen van malware gerelateerde problemen , is de PRO c.q. betaalde versie van Malwarebytes Anti-Malware ook een erg goede aanvullende malware-scanner om naast uw primaire beveiligingssoftware te gebruiken om op deze manier uw beveiliging te optimaliseren.

De bekende stelregel luidt natuurlijk dat je nooit meerdere antivirusscanners dient te installeren, aangezien deze kunnen conflicteren waarbij de uiteindelijke beveiliging concreet gezien kan afnemen en dat deze onnodig het systeem kunnen vertragen.
Echter bij het gebruik van Malwarebytes Anti-Malware is dit niet van toepassing, en is dit beveiligingsproduct juist ontwikkelt om naast uw primaire virusscanner of internet security pakket te gebruiken.

Malwarebytes Anti-Malware PRO

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware PRO als aanvullende malware-scanner.

We kunnen wel stellen dat alleen het gebruik van een virusscanner dat op basis van virusdefinities werkt tegenwoordig niet meer voldoende is om uw computer optimaal te beveiliging tegen allerhande dreigingen. Vandaar dat de beveiligingsfabrikanten aanvullende technologieën ontwikkelen om hiermee bijvoorbeeld malware te detecteren waarvoor nog geen virusdefinities beschikbaar zijn.

Denk hierbij aan een bestands en gedragsbewaking maar ook aan heuristische modules die malware kunnen detecteren aan de hand van patronen en een vooropgestelde set met richlijnen.

Malwarebytes Anti-Malware PRO is uitgerust met deze technieken, middels de IP-Protection beschermt het programma u tegen kwaadaardige websites waarvan bekend is dat deze malware verspreiden en of een dubieuze reputatie hebben zoals bijvoorbeeld advertentienetwerken die plausibel zijn.

De tweede berschermingslaag van Malwarebytes Anti-Malware PRO is de “Malware Execution Prevention” die er voor zorgt dat malware niet op het systeem kan worden uitgevoerd, aanvullend hierop gebruikt het programma heuristische detectie mogelijkheden om onbekende en nieuwe malware wat men ik vaktermen “zero-day” malware noemt te detecteren en te blokkeren.

Kosten en baten
Gratis virusscanners zijn natuurlijk erg populair, het kost immers niets en in de basis doen deze niet onder voor de betaalde beveiligingspakketten. Echter zijn de beschikbare functies en beveiliging technologieën in de gratis virusscanners vaak wel beperkt in vergelijking met de betaalde varianten.

Terugkomende op Malwarebytes Anti-Malware dat ontwikkelt is als aanvullende malwarescanner, betreft de betaalde versie een “life-time” licentie wat inhoudt dat dit een eenmalige uitgave is en geen licentie voor bepaalde tijd.
Malwarebytes Anti-Malware is te bestellen via onder andere de website Antimalware Software

Conclusie
Het prijskaartje en de werking als aanvullende malwarescanner maakt Malwarebytes Anti-Malware natuurlijk redelijk uniek in zijn soort.

Nog niet overtuigd probeer dan de gratis trial versie van 14 dagen, heeft u vragen en of problemen met Malwarebytes Anti-Malware dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus in de sectie Beveiliging & Privacy waar een speciaal sub-forum is voor vragen omtrent aanvullende malwarescanners.

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.