NextLive verwijderen – Win32/NextLive.A

By | maart 4, 2014

NextLive is een potentieel ongewenst programma al dan niet adware gerelateerd en nestelt zich vaak ongevraagd op uw computer. Eén van de meest voorkomende problemen bij de aanwezigheid van NextLive is de foutmelding van nengine.dll ontbreekt. NextLive oftewel (Newnext.me) komt onder andere samen met MoboGenie, die tevens ongevraagd al dan niet optioneel wordt geïnstalleerd bij gratis software.

Diverse antivirusfabrikanten detecteren NextLive middels de volgende namen (Win32/NextLive.A, PUP.Optional.NextLive.A). NextLive valt dan eigenlijk ook onder de categorie “adware” en veel mensen beschouwen “NextLive” als zeer hinderlijk, aangezien deze ongevraagd software c.q. browser plug-in vaak lastig is te verwijderen is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van adware en andere ongewenste software. Hiervoor kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, waar de malware-specialisten u verder kunnen helpen bij het verwijderen van NextLive en het opschonen van uw computer. Wanneer uw computer besmet is met NextLive kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

  1. Voer allereerst deze stap-voor-stap handleiding uit omtrent NextLive verwijderen.
  2. De logbestanden kunt u vervolgens laten controleren in het HijackThis forum op PC web Plus
  3. Open vervolgens een nieuw onderwerp met uw probleemomschrijving en voeg de logbestanden als bijlage toe.
  4. Eén van de security-helpers zal uw probleem in behandeling nemen en hulp en advies geven.
  5. Middels deze analyse van de logbestanden weet u zeker dat alle adware van uw computer wordt verwijderd.
NextLive verwijderen - Win32/NextLive.A

NextLive verwijderen – Win32/NextLive.A

NextLive verwijderen

Voor hulp en ondersteuning bij NextLive verwijderen kunt u zoals reeds vermeld terecht op het computerforum van PC Web Plus, onderstaand treft u nog de uitgebreidere instructies die u kunt uitvoeren. De onderstaande handleiding kunt u volgens wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met adware, spyware of andere ongewenste software.

Hulp bij adware en malware problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 AdwCleaner uitvoeren

Middels deze handleiding van Adware Cleaner kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van adware, en allerhande ongewenste software wat ongevraagd op uw computer is geïnstalleerd.

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van AdwCleaner plaats dan alsnog even het verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk goede mogelijk dat enkel de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is wat niet door Adware Cleaner is gedetecteerd en handmatig verwijderd dient te worden.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geheel gratis geholpen, dit gebeurd tevens geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het computerforum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • newnext me
  • nextlive