Panda Cloud Antivirus

By | maart 6, 2014


Panda Cloud Antivirus is een gratis virusscanner die geheel gebruik maakt van “cloud-technologieën”, deze gratis virusscanner van gebruikt niet langer lokaal opgeslagen virusdefinities, maar controleert ieder bestand direct via de Panda cloud servers. Het voornaamste voordeel is dat op deze manier de virusscanner altijd up-to-date is en beschikt over de laatste mogelijkheden om bedreigingen te kunnen detecteren, en daarbij hoeft er ook niet meer dagelijks meerdere updates van de virusdefinities uitgerold te worden.

Alle gegevens die via de Panda cloud servers beschikbaar zijn worden voornamelijk verkregen via de gebruikers van Panda Cloud Antivirus en dergelijke “cloud-netwerken” worden steeds vaker gebruikt om anoniem gegevens te krijgen van mogelijke dreigingen en informatie over malware. Hiernaast worden de gegevens middels de gedragsanalyse van processen, bestanden en programma’s verkregen en wordt de online database met malwarebeschrijvingen en virusdefinities gevuld en hiermee beschikt Panda Cloud Antivirus dus real-time over de laatst beschikbare gegevens om kwaadaardige software te detecteren.

Maar ook wanneer u geen werkende internetverbinding hebt zal uw computer nog steeds beschermd zijn. Panda Cloud Antivirus heeft namelijk nog wel een lokale database met definities van malware met betrekking tot de gegevens van de Panda cloud servers. Overigens bevat Panda Cloud Antivirus ook de traditionele virusdefinities en een heuristische-engine die wordt gebruikt als er geen actieve internetverbinding is.

Panda Cloud Antivirus

Panda Cloud Antivirus


Panda Cloud Antivirus

Qua detectie scoort Panda Cloud Antivirus overigens goed. Onafhankelijke test van bedrijven als AV-Test en AV-Comparatives hebben deze gratis virusscanner van Panda meerdere malen getest en eindigde altijd met goede scores.Via de website van Panda Security kunt u gratis Panda Cloud Antivirus downloaden.

Met betrekking tot de bescherming maakt Panda Cloud Antivirus ook gebruik van een innovatieve anti-exploit bescherming met betrekking tot het detecteren van zero-day malware die misbruik maken van kwetsbaarheden in bijvoorbeeld Java, Adobe Flash en Adobe Reader en en dergelijke beschermingslaag is eigenlijk essentieel als we kijken naar de hedendaagse verspreiding van malware en het gebruik van exploit-kits.

Ook beschikt de gratis virusscanner van Panda over een procesmonitor waarbij je eenvoudig in één oogopslag kan zien of er geen bekende malafide processen op de computer actief zijn.

Panda Cloud Antivirus

Verder heeft Panda Cloud Antivirus een mogelijkheid tot het gebruik maken van ouderlijk toezicht en is het uitgerust met een DataShield, en deze gegevensbescherming controleert en bewaakt de toegang tot van persoonlijke bestanden en meldt wanneer er verdachte toegangspogingen worden uitgevoerd. De firewall is in de gratis versie van Panda Cloud Security echter niet beschikbaar en enkel in de Pro versie van deze virusscanner van Panda Security.

Panda Cloud Antivirus – vraag & antwoord

Wanneer u vragen heeft over Panda Cloud Antivirus of tegen problemen aanloopt kunt u voor hulp en ondersteuning terecht op het computer forum van PC Web Plus in het forum “Overige beveiligingssoftware“.

Beveiligingssoftware forum