Politievirus Belgie verwijderen – Belgique Police Federale [oplossing]

By | maart 14, 2013

Ransomware is inmiddels een gekende vorm van malware die je computer als het ware gijzelt, (Urausy, Reveten & WheelsOf) zijn in vaktermen de meest bekende varianten die in omloop zijn. In de volksmond worden deze vooral het “politievirus” ofwel “Ukash virus” genoemd en zijn inmiddels in elk land wel bekend en heeft deze zijn eigen scherm gekregen waarmee de computer wordt gegijzeld.

Middels deze ransomware wordt de toegang tot de betreffende computer volledig geblokkeerd, het betreffende slachtoffer krijgt vervolgens een valse melding te zien waarbij er zogenaamd vanuit de politie of FCCU (Federal Computer Crime Unit) maatregelen zijn genomen aangezien er sprake zou zijn van een (internet)misdrijf het downloaden van illegaal verkregen materiaal zoals Muziek, Films en ook Kinderporno. In dit venster wordt u gewezen op de zogenaamde wetgeving en overtredingen die zijn gemaakt waarbij u vervolgens 24 of 72 uur de tijd krijgt om de boete van € 100 euro via Ukash of PaySafeCard te voldoen zodat u uw computer kan deblokkeren.
In de meeste gevallen wordt er vermeld dat al uw activiteiten zijn geregistreerd en u echt binnen 24 of 72 uur de boete via Ukash of PaySafeCard dient te betalen aangezien uw computer anders vergrendeld zal blijven en of in het slechtste geval zelfs uw bestanden zal verwijderen.

Dit is natuurlijk allemaal nep, en pure oplichting van cybercriminelen die achter de verspreiding van deze ransomware c.q. “politievirussen” ofwel “Ukash virussen” zitten. Vandaar dat ik ook nogmaals met klem wil benadrukken dat u nooit moet betalen, u bent immer uw geld kwijt en uw computer zal gewoon geïnfecteerd blijven met deze ransomware.

Politievirus België verwijderen

Wat moet u zeker niet doen!

  1. Grijp niet direct naar “Systeemherstel” bij malware gerelateerde problemen, door het gebruik van systeemherstel zullen vaak alleen de laadpunten van de malware in het register worden verwijderd, de bestanden behorende tot de malware zullen dan echter nog aanwezig zijn.
  2. Gebruik nooit register-cleaners en andere software die het systeem opschonen op een geïnfecteerde computer, in de eerste plaats kunnen deze de heuristische scans beïnvloeden en daarnaast zijn er malware varianten die legitieme bestanden verplaatsen naar tijdelijke mappen. Zodra deze worden opgeruimd door de betreffende software is het lastig of zelfs onmogelijk om hiervan nog iets te herstellen.
Politievirus verwijderen

Politievirus België

Wanneer uw computer geïnfecteerd is met het “politievirus” of Ukash virus”  is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem omtrent het politievirus wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • politievirus belgie verwijderen
  • nep politie virus verwijderen
  • ukash virus belgie verwijderen