Politievirus verwijderen – Buma Stemra [oplossing]

By | februari 27, 2013

Wederom is er een nieuw variant van het welbekende politievirus, ditmaal opnieuw één uit naam van de Politie en Buma Stemra.
Als u de mededeling op uw scherm krijgt met tekst “Uw computer is vergrendeld”dan bent u als zovelen geïnfecteerd geraakt met het zogenaamde politievirus. Deze malware wordt bijna over de gehele wereld verspreid en beticht u van gepleegde misdaden waarvoor u een boete dient te betalen. Betaal deze echter nooit want dit is natuurlijk gewoon pure oplichting.

U kunt de malware en in de volksmond “politievirus” verwijderen middels het stappenplan dat hieronder is vermeld, let wel! dit is een standaard stappenplan en voor hulp bij het verwijderen en een algehele controle van uw computer kunt u terecht op het forum van PC Web Plus. De “experts” zullen u daar dan verder helpen met het virusvrij maken van uw computer.

Wat moet u zeker niet doen!

  1. Grijp niet direct naar “Systeemherstel” bij malware gerelateerde problemen, door het gebruik van systeemherstel zullen vaak alleen de laadpunten van de malware in het register worden verwijderd, de bestanden behorende tot de malware zullen dan echter nog aanwezig zijn.
  2. Gebruik nooit register-cleaners en andere software die het systeem opschonen op een geïnfecteerde computer, in de eerste plaats kunnen deze de heuristische scans beïnvloeden en daarnaast zijn er malware varianten die legitieme bestanden verplaatsen naar tijdelijke mappen. Zodra deze worden opgeruimd door de betreffende software is het lastig of zelfs onmogelijk om hiervan nog iets te herstellen.
Buma Stemra - politievirus

Buma Stemra – politievirus

Politievirus verwijderen [oplossing]

Wanneer uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te laten controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem omtrent het politievirus wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • politie virus verwijderen handmatig
  • politievirus handmatig verwijderen