Politievirus Ukash verwijderen

By | juli 10, 2013

Politievirus ook wel bekend als het Ukash virus is eigenlijk geen virus maar malware in de categorie ransomware, het politievirus is nog steeds actief in allerlei verschillende varianten en zo heeft elk land momenteel wel zijn eigen versie van het Ukash Politievirus. Nederland kent bijvoorbeeld het politievirus uit naam van Buma Stemra, Korps Landelijke politiediensten, Politievirus eenheid voor de bestrijding van cybercrime en noem maar op. De bekendste varianten zijn de Reveton en Urausy variant die wereldwijd wordt verspreid.

Wanneer uw computer geïnfecteerd is met het politivirus wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen, maar neem nooit geen overhaaste beslissingen of neem zomaar instructies over zonder dat je weet of deze wel geschikt zijn en niet meer schade aanrichten aan de computer. Wanneer uw computer vergrendeld is door het politievirus kunt u op het forum van PC Web Plus terecht voor hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de verschillende varianten van het politievirus.

Op het forum van PC Web Plus zijn er diverse handleidingen die specifiek voor een bepaalde variant van het politievirus zijn gemaakt, maar er is ook een standaard handleiding beschikbaar voor HitmanPro.Kickstart wat speciaal ontwikkeld is door Surfright voor het verwijderen van eigenlijk alle soorten van het politievirus.

 

Politievirus Ukash verwijderen

Politievirus Ukash verwijderen

Politievirus Ukash verwijderen

Gratis hulp bij virussen
Wanneer uw computer geïnfecteerd is met het politievirus is het dus raadzaam om uw computer grondig te laten controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Wanneer u het onderstaande niet kunt uitvoeren, vanwege de blokkade dan kunt u het beste als eerste advies vragen op ons forum want dan kan er namelijk een passende oplossing op maat geboden worden om het politievirus van uw computer te verwijderen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.