Pop-ups verwijderen met AdwCleaner

By | januari 2, 2014

Niets is zo hinderlijk als continu pop-ups en ongewenste advertenties tijdens het surfen op het internet, en vaak installeert men dan ook bijvoorbeeld AdBlocker om dergelijke pop-ups te blokkeren. Maar soms worden de betreffende pop-ups, advertenties en inline reclame zoals onderstreepte worden in teksten helemaal niet door de website zelf getoond maar door de adware die op uw computer zelf aanwezig is. In dergelijke gevallen zal het installeren van een Adblocker ook niet werken om de pop-ups te blokkeren, en mocht dit wel het geval zijn dan zal de adware nog steeds op uw computer aanwezig.

Wanneer u plots bij bepaalde websites ineens pop-ups en of advertenties te zien krijgt terwijl u deze nooit heeft gezien bij die website dan is de kans groot dat uw computer geïnfecteerd is met adware of andere ongewenste software in de categorie potentieel ongewenste programma’s. Het installeren van een AdBlocker is dan ook niet aan te raden, want deze zal wellicht alleen de visuele problemen oplossen en niet de oorzaak, namelijk de aanwezige adware. Voor hulp en ondersteuning bij het verwijderen van pop-ups en ongewenste reclame kunt u terecht bij PC Web Plus. Onderstaande staat uitgebreid beschreven wat u kunt doen om hulp te krijgen bij het verwijderen van vervelende reclame en ongewenste reclame en pop-ups tijdens het surfen op het internet.

Pop-ups verwijderen met AdwCleaner

Pop-ups verwijderen met AdwCleaner

Pop-ups verwijderen met AdwCleaner

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware gezien het feit dat u tijdens het surfen allerlei pop-ups krijgt is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Hulp bij adware en malware problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 AdwCleaner uitvoeren

Middels deze handleiding van AdwCleaner kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van AdwCleaner plaats dan alsnog even het verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.