PUP.Optional.DefaultTab verwijderen

By | augustus 1, 2013

PUP.Optional.DefaultTab is een malafide browser-extensie die zich als BHO (Browser Helper Object) nestelt in Internet Explorer en als plug-in c.q. add-on in Google Chrome en Firefox. PUP.Optional.DefaultTab is een detectienaam van Malwarebytes Anti-Malware en valt daarmee onder de categorie adware / ongewenste software. DefaultTab (PUP.Optional.DefaultTab) komt vaak ongevraagd mee tijdens het installeren van gratis software waarbij de installatiebestanden voorzien zijn van een “wrapper” die optioneel al dan niet ongevraagd ongewenste software op uw computer installeren.

Wanneer Malwarebytes Anti-Malware PUP.Optional.DefaultTab items detecteert is uw computer geïnfecteerd met adware en of andere ongewenste software. het is dan ook raadzaam om uw computer grondig te controleren op de aanwezigheid van ongewenste software, adware en andere malware. Hiervoor kunt u het onderstaande stappenplan volgen, op het forum van PC Web Plus kunnen de experts aan de hand van de verkregen logbestanden uw computer controleren en advies geven voor het verwijderen van PUP.Optional.DefaultTab en voor het geheel opschonen van uw computer.

PUP.Optional.DefaultTab verwijderen

PUP.Optional.DefaultTab verwijderen

PUP.Optional.DefaultTab verwijderen

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • pup optional defaulttab