PUP.Optional.qvo6.A verwijderen

By | september 7, 2013

Qvo6 is een zeer hardnekkige browser hijacker en wordt vaak aangezien als het “Qvo6 virus”, maar valt eigenlijk onder de categorie Potentieel ongewenst programma / potentially unwanted program (PUP) en Malwarebytes Anti-Malware detecteert deze Qvo6 browser hijacker als PUP.Optional.qvo6.A.

Veel mensen vragen zich af of PUP.Optional.qvo6.A een virus is en hoe deze op de computer is gekomen? De meest voorkomende oorzaak is het installeren van gratis software die voorzien is van een wrapper en daarmee ongewenste software gebundeld heeft. Wanneer Qv06 op uw computer is geïnstalleerd zal het niet alleen de de startpagina van uw browser zoals Internet Explorer, Firefox en Google Chrome aanpassen maar ook uw ingestelde zoekmachine waardoor alle zoekresultaten worden doorgestuurd naar de domeinen van Qv06. Eveneens worden de snelkoppelingen van uw gebruikte browser gehijacked waardoor Qv06 altijd als startpagina geopend zal worden.
Wanneer Malwarebytes Anti-Malware dan ook items als PUP.Optional.qvo6.A is uw computer geïnfecteerd met adware al dan niet andere ongewenste software, het is daarom raadzaam om uw computer grondig te laten controleren op de aanwezigheid van adware en ongewenste software. Hiervoor kunt u gebruik maken van de handleiding op de onderstaande link, middels het logbestand van Malwarebytes Anti-Malware en DDS kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op de aanwezigheid van adware en hulp bieden bij het verwijderen van PUP.Optional.qvo6.A en het opschonen van uw computer.

PUP.Optional.qvo6.A verwijderen

PUP.Optional.qvo6.A verwijderen

PUP.Optional.qvo6.A verwijderen

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • qv06 verwijderen