Qualys BrowserCheck

By | april 6, 2013

Qualys BrowserCheck is een gratis online service dat uw gebruikte browsers zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera controleert op verouderde add-ons, plug-ins en of extensies. Het is heel belangrijk dat u de geïnstalleerde add-ons, plug-ins of extensies in uw gebruikte browsers up-to-date houdt.

Verouderde add-ons, plug-ins en of extensies kunnen namelijk lekken (vulnerabilities) bevatten waardoor uw gebruikte browser kwetsbaar is voor malafide software die deze lekken misbruiken om bijvoorbeeld malware op uw computer te installeren.

In de eerste plaats kunt u online uw gebruikte browser controleren door een scan uit te voeren op de website van Qualys: https://browsercheck.qualys.com/?scan_type=js

Let wel! deze scan moet u in elke browser apart uitvoeren, het is dus niet zo dat als u de “Qualys BrowserCheck” in Firefox uitvoert het ook automatisch de andere geïnstalleerde browsers controleert.
Klik bij deze website op de knop “Scan now” om browser en geïnstalleerde add-ons, plug-ins en of extensies te controleren.

Qualys BrowserCheck

Qualys BrowserCheck

Vink vervolgens de optie “I have read and accepted the Service User Agreement” aan en klik op “continue
Wanneer de scan gereed is krijgt u een overzicht te zien van de verouderde add-ons en plug-ins, vanuit dit scherm kunt u direct de betreffende add-ons en plug-ins updaten.

Qualys BrowserCheck

Qualys BrowserCheck

Qualys BrowserCheck plug-in

Het is ook mogelijk om de “Qualys BrowserCheck plug-in” in uw gebruikte browser(s) te installeren, navigeer naar https://browsercheck.qualys.com/
Klik vervolgens op de knop “Install plug-in

Qualys BrowserCheck plug-in

Qualys BrowserCheck plug-in

Heeft u vragen en of problemen met uw computer dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus voor gratis hulp en ondersteuning.
Gratis hulp bij virussen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum