Search Ask.com (Ask Toolbar) verwijderen

By | juli 11, 2013

Search Ask.com is een dubieuze zoekmachine die onder andere door de Ask Toolbar wordt ingesteld in uw gebruikte browser. De Ask Toolbar nestelt zich als BHO (Browser Helper Object) in Internet Explorer en extensie c.q. plug-in in Firefox en Google Chrome. Wanneer de Ask Toolbar eenmaal op uw computer is geïnstalleerd zal de ingestelde startpagina gewijzigd worden naar ask.com en zullen al uw zoekresultaten worden doorgestuurd naar search.ask.com.

De Ask Toolbar is bij zeer veel gratis software gebundeld, en wordt eveneens vaak zonder medeweten of onder een andere naam op de computer geïnstalleerd zoals de Nero Toolbar en de Avira WebGuard toolbar. Veel mensen verwijderen deze toolbar van het systeem gezien het feit dat de zoekresultaten vaak gemanipuleerd zijn, en over het algemeen worden de aangebrachte wijzigingen van de Ask Toolbar bij het verwijderen niet ongedaan gemaakt in uw browser wat betekent dat u nog steeds hinder kan ondervinden van de Ask Toolbar en Search Ask.com in uw gebruikte browser.
Wanneer u hulp en advies wenst te krijgen bij het verwijderen van de Ask Toolbar en of Search Ask.com dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus voor gratis hulp en advies bij het verwijderen van de Ask Toolbar c.q. Search Ask.com en het opschonen van uw computer.

Search Ask.com (Ask Toolbar) verwijderen

Search Ask.com (Ask Toolbar) verwijderen

Search Ask.com (Ask Toolbar) verwijderen

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.