Skype virus verwijderen [oplossing]

By | april 24, 2013

Net zoals het in de volksmond bekende “MSN virus” is er ook een zogenaamd “Skype Virus“, deze malware verspreid zich via links op Skype en bekende varianten daarvan zijn “hey is dit echt uw foto” waarbij de link inclusief uw eigen naam wordt vermeld. Wanneer u op zo’n link klikt die veelal gemaakt is met een URL verkorter zodat u de werkelijk link niet te zien krijgt wordt uw systeem geïnfecteerd. Tevens zal de malware proberen om zich verder te verspreiden onder uw contactpersonen in Skype.

Verder wordt deze malware gebruikt om een “Bitcoin generator” te activeren, Bitcoins is een op cryptografie-gebaseerde digitale valuta en om deze te produceren is er veel rekenkracht van computers benodigd en middels malware worden hiervoor willekeurige computers van een nietsvermoedend slachtoffer gebruikt. Een gekend symptoom bij deze malware is dan ook een sterk vertraagde computer.

Deze malware is onder andere bekend onder de volgende detectienamen: Worm.Skipe!, Worm/Win32.Skipe, Worm/Skipe.t, IM-Worm.Win32.Skipe, Worm.Win32.Dorkbot!, Worm:Win32/Dorkbot.AR.

Skype virus verwijderen

Skype virus

Skype virus verwijderen [oplossing]

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

 • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
 • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
 • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
 • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
 • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
 • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • skype virus verwijderen
 • skype virus
 • skype verwijderen