Softonic Toolbar verwijderen

By | januari 7, 2014


Softonic is een bekende website voor het downloaden van gratis software, maar alle software die wordt aangeboden is gebundeld met de Softonic Toolbar. Dergelijke toolbars worden dan ook als ongewenste gezien, en meestal optioneel al dan niet ongevraagd op uw computer geïnstalleerd. De Softonic Toolbar nestelt zicht als browser helper object in Internet Explorer en als plug-in c.q. add-on in Firefox en Google Chrome. Alle software wat via Softonic wordt aangeboden is voorzien van extra (ongewenste software), wanneer u dergelijke software via Softonic download dient u alle optionele software en de Softonic Toolbar uit te vinken.

Wanneer de Softonic Toolbar eenmaal op uw computer aanwezig is zal het zich als (Search the web) in de browser nestelen. Uw startpagina en zoekmachine van de gebruikte browser zullen worden aangepast naar search.softonic.com waarbij alle zoekresultaten worden doorgestuurd naar search.softonic.com van (Search the web). Dergelijke toolbars zoals de Softonic Toolbar zijn niet alleen vaak erg hinderlijk maar kunnen ook een beveiligingsrisico vormen, malafide domeinen en websites die malware verspreiden zullen over het algemeen niet gefilterd worden in de zoekresultaten van search.softonic.com via de Softonic Toolbar.

Wanneer u gratis software wilt downloaden doe dit dan bij voorkeur altijd van de website van de ontwikkelaar en vermijd websites zoals Softonic om zo de kans op het ongevraagd installeren van de Softonic Toolbar en andere ongewenste software of adware te voorkomen. Wanneer u toch dergelijke software heeft geïnstalleerd en nu problemen ondervindt kunt u gebruik maken van de onderstaande handleiding voor het verwijderen van de Softonic Toolbar of de handleiding voor het gebruik van AdwCleaner voor het opschonen van uw computer, in het speciale forum voor hulp bij AdwCleaner kunt u terecht voor gratis hulp bij het opschonen van uw computer.

Softonic Toolbar verwijderen

Softonic Toolbar verwijderen


Softonic Toolbar verwijderen

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware gezien het feit dat u tijdens het surfen allerlei pop-ups krijgt is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware en “Potentioneel Ongewenste Software” (PUP’s) / Pottentially Unwanted Programs, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan. Op het forum van PC Web Plus kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp en ondersteuning bij het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

Hulp bij adware en malware problemen

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 AdwCleaner uitvoeren

Middels deze handleiding van AdwCleaner kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van adware, ongewenste software en dubieuze browserextensies zoals plug-ins en add-ons die ongevraagd op uw computer zijn geïnstalleerd.

Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van AdwCleaner plaats dan alsnog even het verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen opschonen. Het is namelijk mogelijk dat de visuele problemen zijn verholpen maar dat er toch nog adware, of andere ongewenste software op uw computer aanwezig is.

Stap 3 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.