SpyHunter 4

By | januari 29, 2014

SpyHunter 4 van Enigma Software wordt op steeds meer websites aangeboden in verwijderinstructies en handleidingen om malware, adware, en andere ongewenste software te verwijderen. Echter zijn deze websites er geheel op gericht om SpyHunter 4 te verkopen, en niet om de omschreven problemen te verhelpen, en vaak is SpyHunter 4 niet eens in staat om de problemen op te lossen die op de betreffende webpagina staan vermeld. SpyHunter 4 wordt dan ook over het algemeen als gratis malwarescanner en removaltool aangeboden, maar voor het verwijderen van schadelijke software dient u het programma altijd aan te kopen, het verwijderd namelijk zonder licentie maar enkele items en vaak zijn dat enkel wat tracking cookies.

Doordat dergelijke tracking cookies ook door SpyHunter 4 als bedreigingen worden gezien loopt het aantal gedetecteerde items als snel op, hierdoor lijkt het natuurlijk of uw computer ernstig is geïnfecteerd met malware, en allerhande dreigingen en ongewenste software. Op de onderstaande afbeelding kunt u zien dat er maar liefst 954 bedreigingen zijn gedetecteerd door SpyHunter 4.

SpyHunter 4

SpyHunter 4

Wanneer u alle gedetecteerde items wilt laten verwijderen middels SpyHunter 4 dient u het programma te registreren en aanvullende een betaalde licentie aan te schaffen. Aangezien er genoeg gratis alternatieven zijn zoals Malwarebytes Anti-Malware en bijvoorbeeld  AdwCleaner voor het opschonen van uw computer is het aankopen van SpyHunter 4 redelijk overbodig. En aangezien het feit dat SpyHunter 4 voornamelijk op websites wordt aangeboden met als doel de software te verkopen weet u nooit zeker of SpyHunter 4 na aankoop wel de problemen zal oplossen.

Wanneer u via een bepaalde handleiding of verwijderinstructie SpyHunter 4 heeft geïnstalleerd op uw computer raden wij aan dit programma weer te verwijderen. Er zijn namelijk nauwelijks testresultaten bekend en in vroegere tijden was SpyHunter van Enigma Software ook geen betrouwbaar programma en veel mensen zijn dan ook niet tevreden over deze software, op de onderstaande links leest u diverse gebruikerservaringen en daarbij vooral slechter ervaringen en dubieuze transacties waarbij er gewoonweg teveel is betaald voor licenties.

SpyHunter 4 verwijderen

Wanneer u SpyHunter 4 van uw computer wilt verwijderen gebruik dan altijd het eigen deïnstallatie bestand of verwijder het programma via de softwarelijst van Windows. Gebruikt nooit andere uninstallers zoals Revo Uninstaller om SpyHunter 4 van uw computer te verwijderen. SpyHunter past namelijk ook de Master Boot Record (mbr) aan op uw computer en wanneer deze niet op de juiste manier wordt hersteld zal dit resulteren in problemen dat Windows niet meer op de normale opgestart kan worden.

  • Ga naar Start > Configuratiescherm > Software of Programma’s en Onderdelen.
  • Selecteer SpyHunter en klik op de optie verwijderen.
  • Wanneer SpyHunter nog actief is klikt u bij het onderstaande scherm op OK.

SpyHunter 4 verwijderen

  • De website die wordt geopend om uw mening over het programma te geven kunt u sluiten.
  • Als het verwijderen van SpyHunter 4 gereed is herstart u de computer om de deïnstallatie te voltooien.

Vraag en Antwoord

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben of problemen ondervinden bij het verwijderen van SpyHunter verwijzen we u graag door naar het computerforum van PC Web Plus. Hier kunt u terecht voor persoonlijke hulp en advies, ga hiervoor naar het sub-forum Computerbeveiliging & Malwarepreventie

Zoekopdrachten:

  • spyhunter
  • spyhunter 4
  • spyhunter verwijderen
  • spyhunter 4 verwijderen