Spyware gedetecteerd

By | juli 27, 2013

Spyware gedetecteerd in pop-ups die zomaar uit het niets verschijnen moet u natuurlijk altijd negeren, dit soort pop-ups zoals “Spyware gedetecteerd” – “Er is spyware aangetroffen op uw systeem” van ad.yieldmanager.com hebben over het algemeen altijd een dubieuze reputatie en installeren vervolgens adware gerelateerde c.q. ongewenste anti-spyware software op uw computer die op deze manier gepromoot en verspreid worden.

Wanneer u dit soort pop-ups met de melding “Spyware gedetecteerd” uit het niets ziet verschijnen tijdens het surfen is uw computer vaak al geïnfecteerd met adware, of er is een dubieuze extensie, plug-in of add-on in Internet Explorer, Firefox of Google Chrome aanwezig die tijdens het surfen dit soort pop-ups laat zien. Deze vorm van advertenties zijn voornamelijk bedoeld om op een misleidende manier bepaalde software te laten installeren zodat deze vervolgens worden aangekocht maar in feite helemaal niet zo’n goede reputatie hebben en eigenlijk zelf onder de categorie adware al dan niet foistware vallen.

Spyware gedetecteerd

Spyware gedetecteerd

Spyware gedetecteerd

Pop-ups met de mededeling “Spyware gedetecteerd” – “Er is spyware aangetroffen op uw systeem” zoals op de bovenstaande afbeelding zijn veelal de oorzaak van adware op uw computer, een op het oog zo betrouwbaar programma of extensie voor uw browser kan al de aanleiding zijn voor deze ongewenste pop-ups tijdens het surfen op het internet.

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware en last heeft van pop-ups met de melding “Spyware gedetecteerd” – “Er is spyware aangetroffen op uw systeem” is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

  • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
  • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.