SweetPCFix verwijderen [oplossing]

By | maart 23, 2013

Het programma SweetPCFix van SweetIM Technologies Ltd valt onder de categorie Potentieel ongewenst programma / potentially unwanted program (PUP) en wordt vaak meegeïnstalleerd via zogenaamde “wrappers” of andere installatiebestanden die al dan optioneel gebundelde software bevatten. Gekende applicaties waarbij SweetPCFix is gebundeld zijn SweetIM, Video Converter, of GamePacks van SweetIM Technologies Ltd

SweetPCFix valt niet onder de categorie “Rogueware” maar wordt wel heel vaak als ongewenst gezien doordat deze al dan niet ongevraagd op de computer wordt geinstalleerd. Register cleaners, boosters en optimize programma’s brengen vaak meer schade toe dan dat deze goed doen, meer informatie hierover leest u in het artikel Registercleaners: informatie over het gebruik en de gevolgen.

Verder zal de gratis versie van SweetPCFix maar een gering aantal gevonden fouten herstellen, en telkens na het opstarten van Windows zal er een scan uitgevoerd worden waarna u wordt verzocht om het programma aan te kopen.
Daarnaast zullen de gebruikte browsers worden voorzien van een aangepaste startpagina en zoekmachine, die de zoekresultaten doorsturen naar home.sweetim.com of search.sweetpacks.com

SweetPCFix verwijderen

SweetPCFix

SweetPCFix verwijderen [oplossing]

  • Ga naar start>configuratiescherm>software of programma’s en onderdelen en verwijder daar het onderstaande indien aanwezig.
    • SweetPCFix
  • Is SweetPCFix niet in de softwarelijst aanwezig navigeer dan naar C:\Program Files\SweetPCFix en gebruik hier de eigen uninstaller (unins000.exe) om SweetPCFix te verwijderen.

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

  • adware verwijderen
  • pup optional sweetim