Topic Torch verwijderen [Webcake en Yontoo layers]

By | juli 15, 2013

Topic Torch by Webcake is een onderdeel van Yontoo Layers en vallen alle drie onder de categorie “adware” al dan niet potentieel ongewenste programma’s.  Zowel Topic Torch, Webcake en Yontoo layers hebben een dubieuze reputatie en nestelen zich als BHO (Browser Helper Object) in Internet Explorer en als extensie c.q. plug-in in Firefox en Google Chrome.

Wanneer Topic Torch eenmaal (vaak zonder medeweten van de gebruikers) op de computer is geïnstalleerd zal het allerlei ongewenste advertenties en pop-ups weergeven tijdens het browsen op het internet. Naast het feit dat Topic Torch, Webcake en Yontoo Layers zeer hinderlijk zijn kunnen deze ook uw surfgedrag in kaart brengen en middels advertenties en dergelijke inspelen op bijvoorbeeld uw zoekopdrachten.
Helaas is het verwijderen van Topic Torch, Webcake en Yontoo Layers niet altijd even eenvoudig en blijven er vaak nog allerlei restanten achter in de gebruikte browser die nog steeds voor bijvoorbeeld problemen met pop-ups kunnen zorgen. Het is daarom dan ook raadzaam om uw computer grondig te laten controleren op de aanwezigheid van adware indien u last heeft van Topic Torch, Webcake, Yontoo Layers en of andere adware c.q. ongewenste software.

Topic-torch (Webcake, Yontoo Layers)

Topic-torch (Webcake, Yontoo Layers)

Topic Torch verwijderen [Webcake en Yontoo layers]

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan, deze is te gebruiken bij allerhande problemen en is bedoeld om een goede basis te verkrijgen zodat er snel de oorzaak achterhaald kan worden en we voor u een passend advies op maat kunnen geven omtrent de problemen.

Stap 1 – Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 – Stappenplan uitvoeren

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

 • RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
 • HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
 • MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 3 – Nieuwe onderwerp openen op het forum

 • Geef als eerste in uw bericht een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem.
 • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
 • Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
 • Plaats de verkregen logbestanden van het stappenplan in een nieuw onderwerp als bijlage in uw bericht
 • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
 • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.

Zoekopdrachten:

 • topic torch
 • torch verwijderen
 • melondrea verwijderen