Veilig internetbankieren – [Informatie]

By | maart 23, 2013

Malware en dan met name de digitale bankrovers die bekend staan onder de naam “bankingtrojanen” worden natuurlijk steeds geavanceerder, vandaar dat er ook steeds meer maatregelen worden genomen door onder andere de banken om uw daar tegen te beschermen. Ook de fabrikanten van beveiligingssoftware zitten op dit gebied niet stil en ontwikkelen met enige regelmaat nieuwe technologieën en beveiligingsproducten waarmee u uw online veiligheid met betrekking tot het “internetbankieren” kunt optimaliseren.

Elke bank heeft zo dan ook zijn eigen standaard beveiligingsmaatregelen, waarbij de één echter wel geavanceerder is dan de andere. Zo logt u bij de ING in met en standaard gebruikersnaam en wachtwoord die u minimaal eens per jaar dient te veranderen. Bij de Rabobank, ABN Amro en Forits kunt u alleen toegang tot het “internetbankieren” verkrijgen via een zogenaamde ‘Twee Factor Authenticatie” waarbij u niet zomaar kunt inloggen en gebruikt dient te maken van een apparaatje waarmee je middels de bijbehorende pas van de betreffende rekening telkens éénmalige inloggegevens kunt genereren.

Twee Factor Authenticatie

Twee Factor Authenticatie

Veilig internetbankieren – [Informatie]

In dit artikel gaan we dieper in op het “internetbankieren” en de daarbij behorende veiligheid en zullen we tevens adviezen geven hoe u zelf uw beveiliging kunt optimaliseren. Hieronder ziet u een overzicht van de items die in het artikel besproken worden.

  • Twee Factor Authenticatie
  • Phishing & Malware
  • Fraude – Identiteit & inzage in persoonlijke gegevens
  • Maak gebruik van HTTPS Everywhere.
  • Versleutel uw DNS verkeer.
  • Installeer een extra beschermingslaag voor uw browser.

Het gehele artikel Veilig internetbankieren – [Tips & Adviezen] kunt u hier nalezen.