Virusscanner is uitgeschakeld door een virus

By | maart 11, 2013

Als uw virusscanner of ander beveiligingspakket is uitgeschakeld en niet meer ingeschakeld kan worden, dan is de kans groot dat u te maken heeft met een zogenaamde malware of virusinfectie op uw computer. Er zijn heel veel verschillende virussen en andere malwarevarianten die een virusscanner en of ander beveiligingspakket proberen uit te schakelen. Dit om detectie te voorkomen en om te voorkomen dat het virus zijn werk niet kan doen op de computer.

Wanneer de geïnstalleerde virusscanner niet meer werkt kunt u natuurlijk uw computer scannen met een zogenaamde aanvullende malwarescanner zoals Malwarebytes Anti-Malware, Hitmanpro en de Emsisoft Emergency Kit.

Ook na het verwijderen van een malware of virusinfectie kunnen er problemen optreden met een virusscanner die is uitgeschakeld en niet meer ingeschakeld kan worden, vaak zijn er dan specifieke onderdelen verwijderd en of beschadigd geraakt waardoor de virusscanner niet meer correct werkt.

Wat vaak wordt gedaan en ook geadviseerd is om gebruik te maken van een systeemherstelpunt waarbij de betreffende virusscanner nog niet uitgeschakeld was, echter is het gebruik van systeemherstel bij een malware of virusinfectie helemaal niet aan te raden om te gebruiken. In de eerste plaats zullen vaak alleen de laadpunten in bijvoorbeeld het register van Windows worden verwijderen, de malware gerelateerde bestanden op de computer zullen dan nog steeds aanwezig zijn.

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.