W32/Patched.UB verwijderen

By | september 23, 2013

W32/Patched.UB is detectienaam van Avira / AntiVir en valt onder de categorie rootkits die tevens bekend is onder de naam ZeroAccess, Deze rootkit is erg hardnekkig en vaak erg lastig te verwijderen, reguliere virusscanners en beveiligingspakketten zullen de W32/Patched.UB / ZeroAccess rootkit wel detecteren maar kunnen deze vaak niet verwijderen of maar gedeeltelijk. Gekende symptomen zijn een geïnfecteerde “Services.exe” op de volgende locatie “C:\Windows\System32\services.exe”, ook het niet kunnen downloaden van bestanden en het activeren c.q. openen van Microsoft Security Essentials, Windows Defender duiden vaak op de W32/Patched.UB / ZeroAccess rootkit

Om de W32/Patched.UB/ ZeroAccess rootkit te kunnen verwijderen zijn er vaak specialistische rootkit-scanners en verwijdertools benodigd waarbij enige voorzichtigheid is geboden. Wij raden u dan ook af om deze te gebruiken als u niet bekend bent met de werking van dit soort “tools” zoals TDSSKiller, ComboFix .
Bij het verkeerd gebruik van deze “tools” kunt u onherstelbare schade aan het systeem toebrengen, het is namelijk een gekend probleem dat bijvoorbeeld bij het gebruik van ComboFix en een W32/Patched.UB/ ZeroAccess rootkit infectie er na het uitvoeren van ComboFix geen internetverbinding meer mogelijk is, de oorzaak hiervan is vaak een beschadigde TCP/IP stack.

Wanneer uw computer is geïnfecteerd met de W32/Patched.UB / ZeroAccess rootkit adviseren wij u het onderstaande stappenplan uit te voeren. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van het standaard stappenplan die geadviseerd wordt bij andere malware infecties.

W32/Patched.UB verwijderen

W32/Patched.UB verwijderen

W32/Patched.UB verwijderen

Wat moet u zeker niet doen!

  1. Grijp niet direct naar “Systeemherstel” bij malware gerelateerde problemen, door het gebruik van systeemherstel zullen vaak alleen de laadpunten van de malware in het register worden verwijderd, de bestanden behorende tot de malware zullen dan echter nog aanwezig zijn.
  2. Gebruik nooit register-cleaners en andere software die het systeem opschonen op een geïnfecteerde computer, in de eerste plaats kunnen deze de heuristische scans beïnvloeden en daarnaast zijn er malware varianten die legitieme bestanden verplaatsen naar tijdelijke mappen. Zodra deze worden opgeruimd door de betreffende software is het lastig of zelfs onmogelijk om hiervan nog iets te herstellen.

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.