Wat zijn stealth virussen

By | februari 8, 2011

Stealth virussen zijn gecamoufleerde virussen, dit wil zeggen dat het virus zich weet te verbergen voor virusscanners, internet security pakketten en andere beveiligingssoftware middels speciale beschermingsmechanismen. Dit gebruikte mechanisme werkt echter pas als het virus zich in het interne geheugen van de computer heeft weten te nestelen.

Werking (stealth mechanisme)

Als dit virus zich eenmaal in het werkgeheugen heeft genesteld zal het bij een on-access of on-demand scan van de virusscanner snel het bestand desinfecteren, of het originele bestand van voor de infectie terugplaatsen zodat de virusscanner de infectie niet kan detecteren. Als dit uitgevoerd is wordt het geïnfecteerde bestand vervolgens weer terug geplaatst.

Door deze gebruikte techniek is het een zeer lastig te verwijderen virus infectie, de meest gebruikte methode om dit virus te verwijderen is een bootable CD met antivirussoftware. Doordat het systeem vanaf een bootable CD wordt gestart kan het virus niet het camouflage mechanisme starten en zich in het werkgeheugen nestelen.

Anti Stealth

Met deze techniek wordt geprobeerd de toegepaste “stealth” technieken te ontmantelen om zo het kwaadaardige bestand toch te detecteren om vervolgens het bestand te desinfecteren of in quarantaine te plaatsen.

Wat zijn stealth virussen

Gratis hulp bij virussen
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is met een virus, adware, spyware of andere malware is het raadzaam om uw computer grondig te controleren op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u gebruik maken van het onderstaande stappenplan.

Middels deze handleiding die uit drie stappen bestaat kunnen de experts op het forum van PC Web Plus uw computer grondig controleren op aanwezigheid van malware.

  1. RSIT uitvoeren (Analyse programma waarmee handmatig uw computer gecontroleerd wordt).
  2. HitmanPro (Cloud-scanner om te controleren op actieve malware)
  3. MalwareBytes Anti-Malware (Malwarescanner om uw gehele computer te controleren)

Stap 1 Aanmelden op PC Web Plus

Stap 2 Nieuwe onderwerp openen op het forum

Vervolgens wordt u op het forum door een “expert” op het gebied van het verwijderen van virussen en malware geholpen, dit gebeurd geheel individueel. Uw probleem wordt dus geheel één op één behandeld door de betreffende `security specialist´ op het forum van PC Web Plus.